|
mesaj |
Postat pe: 29 Martie 2009, ora 15:27
Buna ziua As dori , va rog daca se poate ,sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste un transfer bancar dintr-o alta tara in contul meu.Consider important sa mentionez ca perssoana respectiva imi este iubita si intentionam sa ne casatorim.Ceea ce dorim (ceea ce doreste)este sa transfere banii lasati de tatal dumnaei in contul meu pentru a putea beneficia impreuna de ei dupa casatorie.De asemenea ,(si datele contului)tin sa mentionez ca domnisoara in cauza mi-a trimis toate datele dumneai in ideea ca eu sa fac transferul din acel cont in contul meu.Ce doresc sa stiu concret este : 1.Cum ma pot feri de frauda, evaziuni si alte infractiuni ce pot fi la mijloc? 2. Contul dumneaei este facut la ROYAL BANK OF SCOTLAND.Eu nu am cont la aceasta banca.Este nevoie sa imi fac unul pentru a putea primii banii? 3 Cui trebuie sa ma adresez pentru a fi lamurit fata in fata in legatura cu aceasta problema? cu multumiri anticipate Ionut Sandu |
|
anda profeanu 2 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 20:47
Buna Ionut, In primul rand nu poti faci operatiuni bancare pe contul altei persoane decat daca ai o imputernicire expresa pentru acest lucru, fie sub forma unui formular bancar de unde are ea cont, fie o procura autentificata prin care ea iti da dreptul sa faci anumite operatiuni. Informatii ceri de la un avocat in legatura cu prima ta problema ( din pacate eu nu pot sa te ajut). Nu e nevoie sa ai cont deschis la aceeasi banca cu ea, desi in mod cert transferul de bani intre conturile deschise la aceeasi banca este mai ieftin decat intre conturi deschise la banci diferite. Mai multe informatii poti obtine de la un ofiter banca de la ROYAL BANK OF SCOTLAND. In speranta ca ti-am fost de ajutor, mai astept intrebari. Tin sa mentionez ca si eu lucrez in banca, prin urmare nu iti dau informatii eronate. Seara buna. |
|
anda profeanu 2 mesaje Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 2 Aprilie 2009, ora 20:52
Buna Ionut, In primul rand trebuie sa stii ca nu poti faci operatiuni in numele sau pe contul altei persoane decat daca ai o impternicire in acest sens fie sub forma unui anumit formular primit de la banca unde are ea cont, fie o procura autentificata. In al doilea caz un notar va va spune mai bine ceea ce trebuie facut.In legatura cu prima intrebare, cel mai bine te-ar ajuta un avocat. In ceea ce priveste faptul daca trebuie sau nu sa iti deschizi cont la RBS, raspunsul este NU. Poti face transfer in orice banca, dar ar fi bine sa stii ca in mod cert comisioanele de transfer la alta banca sunt mai mari decat cele percepute pentru un transfer in aceeasi banca. In speranta ca ti-am fost cat de cat de ajutor mai astept intrebari. |