De ce nu sunt interesati politicienii din Romania de implementarea unei politice manageriale in toate sectoarele de activitate
|
Fanel Radu 4 mesaje Oras: Medias |
Intrebarea cred ca este foarte pertinenta iar raspuns nu cred ca este in stare cineva sa dea in acest moment al dezvoltarii societatii romanesti!
Ce ar insemna dupa unii politica manageriala:pentru cunoscatori PDCA iar pentru cei mai putin initiati dar care sunt interesati de ciudateniile care se intampla in R.pe scurt ar insemna planificarea in toate sectoarele vietii sociale(lucru pe care inca nu l-a incercat nimeni cu curajpana acum) punerea in aplicare a acestui plan,urmarirea modului in care a fost facuta aplicarea (cu tragerea la raspundere a celor care au facut erori-ori la noi astai necazul)iar dupa toate astea aplicarea masurilor corective necesare sitrecerea la o etapa superioara. Majoritatea din cei care ne conduc stiu aceste principii dar nu vor sa le aplice! Sigur va veni o vreme in care aceste principii se vor impune de la sine (sau aproape de la sine )si "onor"conducatorii nu vor putea impiedica in nici un fel aplicareda acestor legitati! |
|
Constantin Tudoran 69 mesaje Oras: BUCURESTI |
Pai e simplu de raspuns:
2 motive principale: 1. NU STIU CUM SA FACA ASA CEVA. Politicienii romani sunt DOAR politicieni. Adica, vor sa se aleaga si apoi sa isi umple buzunarele. S afaca ceva pentru cei care i-au votat... Neeee! 2. DACA AR STI, NU VOR SA FACA ASTA. Un plan coerent, bine pus la punct si urmarit indeaproape ar insemna ca n-ar mai fi loc de bulibaseala si de tras mata de coada pe banii contribuabilului. Si desigur, politicianul roman.... are treaba cu ce se spune la punctul unu! E evident de ce nu sunt interesati. Sau intrebarea era una retorica!? Pana la nivelul la care planificarea si organizarea sa devina instrumente de lucru mai e. In plus, planificarea e de sorginte "comnunista". Pentru motive pe care le inteleg dar nu le pot accepta, clasa politica romaneasca insista sa echivaleze planificarea cu centralismul si comunismul, iar capitalismul cu un soi de dezorganizare feroce si de "scapa cine poate", "mergem inainte si vedem unde-om ajunge" deloc occidental. Capitalism salbatic dar si asta original... Eterna si fascinanta Romanie... |
Raspunde |
Varianta pentru tiparire a topicului De ce nu sunt interesati politicienii din Romania de implementarea unei politice manageriale in toate sectoarele de activitate

Wall-Street pe Facebook
Wall-Street pe Twitter
Wall-Street prin RSS