harta crizei din Romania
|
Ellis Ellis 1 mesaj |
As dori sa fac o lamurire in ceea ce priveste harta crizei...Locuiesc de jumatate de an in Braila si Galati si nu stiu de ce Galatiul este mai afectat de criza decit Braila..cel putin asa rezulta din harta prezentata de dvs.Criteriile pe care le-ati luat in calcul nu prea sint concludente.Braila se afla in criza nu din 2008 sau 2009 ci de multi ani din cauza proastelor privatizari care culmineaza cu Insula Mare a Brailei ceea ce odata era considerat un fel de grinar al tarii, acum ..nu mai stie nimeni care-i este soarta.Braila e un oras mort de multi ani, criza actuala nefacind altceva decit sa-i puna bomboana pe coliva si sa adinceasca discrepantele evidente ale nivelului de trai.Toate marile intreprinderi s-au inchis incet incet saracind populatia cu mult inainte de inceperea crizei.
In Galati se mai misca ceva ceva ..nu ptr mult timp poate, insa nu se compara cele doua orase sau judete.Nivelul de trai se poate citi numai plimbindu-te pe strazile celor doua orase, asa cum procedeaza si sefii FMI cind vin in Romania: studiaza tot ce misca incepind de la primul pas pe aeroport. Braila e deja un oras fantoma , pustiu si fara viata ,in care lumea de pe strada ori e intre 10-18 ani ori peste 60.Nu stiu de ce marile super marketuri au deschis intii in Braila primul magazin si apoi in Galati...nu prea stiu care a fost strategia lor...dar Carrefour a inchis al doilea market din Braila din lipsa de cumparatori. |

Wall-Street pe Facebook
Wall-Street pe Twitter
Wall-Street prin RSS