Wall-Street
inregistrare  | intra in cont FB

2 euro donati prin sms la 858 = 4 euro pentru nou-nascutii de la Spitalul Marie Curie
Info
x

info

OK

Nu esti logat
x
Login
E-mail/Username: 
Parola: 

Nu ai cont pe Wall-Street.ro?
Inregistreaza-te GRATUIT
Info
x
info

Cauta job

eJobs

Masina de 10.000 de euro

Forumul Wall-Street Auto Modele de masini

Am uitat parola | Nu am cont!

Intra in contul tau

Topicul anterior | Topicul urmator
Raspunde

Trimite prin Y!M
Pagini: 1 2 3 4
Claudiu Vrinceanu
66 mesaje
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 26 Septembrie 2008, ora 21:39
Citeaza Raspunde

Pentru ce masina ati aloca un buget de 10.000 de euro?

Raporteaza abuz de limbaj

Gigel Braicovici
86 mesaje
Postat pe: 28 Septembrie 2008, ora 17:21
Citeaza Raspunde

depinde de ce vrei sa faci cu masina si a cata masina este in familie daca este vorba de singura masina a familiei din pacate nu ai ce sa alegi daca esti pretentios dar renault simbol fiat albea logan diesel sant variante la a doua a treia masina a familiei nu mai conteaza daca ai sau nu portbagaj si aici ofertele sant nenumarate

Lucian Tudor
1 mesaj
Postat pe: 8 Octombrie 2008, ora 19:03
Citeaza Raspunde

da conteaza ce vrei sa faci cu ea,eu de exemlu am ales un polo cu motor mic umbland foarte mult intr un oras destul de aglomerat

Florin
2 mesaje
Postat pe: 14 Octombrie 2008, ora 09:21
Citeaza Raspunde

10000 E un buget destul de bun pentru masina.

Daca se merge predominant in oras eu recomand o masina din clasa compacta (VW Lupo, VW Polo, OPEL Corsa, FORD Fiesta). Fiecare alege diesel sau benzina, in functie de distantele parcurse (pentru o medie de peste 30.000 km/an eu recomand diesel pentru un consum redus).

Eu daca imi propun sa cumpar o masina de 10000 euro, ma orientez spre o masina second hand din Germania (OPEL Astra H, OPEL Vectra, VW Golf, VW Polo, FORD Mondeo, FORD Focus, FORD Fiesta).

Recomand: WWW.ALEXAUTO.RO

Constantin Tudoran
11 mesaje
Postat pe: 14 Noiembrie 2008, ora 15:53
Citeaza Raspunde

La alegerea unei masini trebuie respectate cateva reguli:
1. Masina trebuie sa fie noua. Daca nu-ti permiti una noua, nu-ti lua! O masina second-hand e ca o femeie divortata. Intotdeauna ala dinaintea ta a luat tot ce-i mai bun.
2. Masina trebuie sa fie adecvata scopului pentru care a fost cumparata. Nu poate fi buna in oras si sa si alerge pe autostrada. Daca o iei sa mergi zilnic la serviciu si ocazional in weekend ori vacanta, e o chestie, daca vrei sa te dai mare si sa agati gagici e alta.
3. Gandeste-te cati bani vrei sa bagi in carburant, revizii, reparatii, etc. O masina de "fitze" costa mai scump la toate astea. E si mai "gurmanda" la carburant.
4. Ia in considerare faptul ca in Bucuresti e aproape imposibil sa circuli mai mult de 2 ani fara macar un accident usor. O masina cu dimensiuni reduse si compacta se strecoara mai usor si se parcheaza mai simplu.
5. Recomandabil, senzori mers inapoi. 35% din accidentele usoare implica tamponarea unui obstacol la mersul inapoi, de obicei la parcare.
6. Culoarea. Preferabil argintie, gri, gri-verzui, alb. Sunt toate antijeg. O masina colorata va arata tot timpul murdara.
7. Atentie cine o conduce: o masina pentru o doamna va avea obligatoriu servodirectie, frana asistata, ABS, etc.
8. Uita-te bine in portofel inainte. O masina nu e o investitie buna. Se depreciaza continuu si valoarea nu-i creste decat cand devine "de epoca". Adica.... peste vreo juma' de secol.
Acestea fiind zise, in Romania sunt urmatoarele alternative:
1. Dacia Logan - pe motorina daca faci peste 10.000 Km pe an, pe benzina sub.
2. Fiat Albea
3. Lada Kalina
4. Hyundai Accent
5. Geely (China)
6. Kia Picanto
7. Chevy Aveo
8. Chevy Spark
9. Hyundai i10
10. Lada112
11. Lada Niva
Acestea sunt din cate stiu masinile NOI care ofera un nivel rezonabil de siguranta si confort la preturi sub 10.000 de euro cu TVA inclus.

Paul Octavian Popa
1 mesaj
Postat pe: 18 Noiembrie 2008, ora 08:17
Citeaza Raspunde

decat un Logan nou,am preferat un VW Golf din 2002

Gigel Braicovici
86 mesaje
Postat pe: 18 Noiembrie 2008, ora 19:09
Citeaza Raspunde

De la: Constantin Tudoran, la data 2008-11-14 15:53:37

La alegerea unei masini trebuie respectate cateva reguli:
1. Masina trebuie sa fie noua. Daca nu-ti permiti una noua, nu-ti lua! O masina second-hand e ca o femeie divortata. Intotdeauna ala dinaintea ta a luat tot ce-i mai bun.
2. Masina trebuie sa fie adecvata scopului pentru care a fost cumparata. Nu poate fi buna in oras si sa si alerge pe autostrada. Daca o iei sa mergi zilnic la serviciu si ocazional in weekend ori vacanta, e o chestie, daca vrei sa te dai mare si sa agati gagici e alta.
3. Gandeste-te cati bani vrei sa bagi in carburant, revizii, reparatii, etc. O masina de "fitze" costa mai scump la toate astea. E si mai "gurmanda" la carburant.
4. Ia in considerare faptul ca in Bucuresti e aproape imposibil sa circuli mai mult de 2 ani fara macar un accident usor. O masina cu dimensiuni reduse si compacta se strecoara mai usor si se parcheaza mai simplu.
5. Recomandabil, senzori mers inapoi. 35% din accidentele usoare implica tamponarea unui obstacol la mersul inapoi, de obicei la parcare.
6. Culoarea. Preferabil argintie, gri, gri-verzui, alb. Sunt toate antijeg. O masina colorata va arata tot timpul murdara.
7. Atentie cine o conduce: o masina pentru o doamna va avea obligatoriu servodirectie, frana asistata, ABS, etc.
8. Uita-te bine in portofel inainte. O masina nu e o investitie buna. Se depreciaza continuu si valoarea nu-i creste decat cand devine "de epoca". Adica.... peste vreo juma' de secol.
Acestea fiind zise, in Romania sunt urmatoarele alternative:
1. Dacia Logan - pe motorina daca faci peste 10.000 Km pe an, pe benzina sub.
2. Fiat Albea
3. Lada Kalina
4. Hyundai Accent
5. Geely (China)
6. Kia Picanto
7. Chevy Aveo
8. Chevy Spark
9. Hyundai i10
10. Lada112
11. Lada Niva
Acestea sunt din cate stiu masinile NOI care ofera un nivel rezonabil de siguranta si confort la preturi sub 10.000 de euro cu TVA inclus.
BRAVO BAROSANE ESTI BUN DE 3 LUNI VROIAM SA LE EXPLIC OAMENILOR ASTA DAR NU REUSEAM

George Radoescu
1 mesaj
Postat pe: 23 Noiembrie 2008, ora 23:49
Citeaza Raspunde

cum sa dai prietene banii pe masinile pe care le ai enumerat u???
inseamna exact a arunca banii pe fereastra, gandeste-te ca masinile respective dupa 2-3 ani isi pierd foarte mult din valoare, si arunci din start o gramada de bani,la acceasi bani poti lua masini cu mai multe DOTARI,din clase mai MARI(mai mult confort) si mult mai fiabile decat cele enumerate de tine, sa fim seriosi daca luam de exempu gelly care nu prezinta mare garantie numai gandindu-ne ca e made in china, ,,chevy''aveo sau spark care sunt de fapt e 100% made in asia si in afara de sigla nu au nimic de a face cu celebra firma americana.sa fim serisi iti dau 2 exemple:am avut un opel astra 1.4(nu era masina de fite), din 1993 cumparat in 2002 la 90000 de km si am mers cu el pana in 2007 si pana la 220000 de km si pot sa ti zic ca a fost cumparat cu 4500 de dolari si vandut cu 3000 de euro daca faci un calcul la paritatea din anii respectivi o sa vezi ca nu si pierdut foarte mult din valoare , si acum am o skoda fabia break(nu hach) deci este destul de incapatoare si pt bagaje cumparata in 2006, ea este din anul 2002 care a costat 6200 de euro si o sa vezi ca nu a scazut cu mai mult de 600-700 de euro in condtiile in care atunci una noua era cam 12000 de euro si nu foarte dotata iar acum sigur ar fi costat mult mai putin.
fite nu inseamna sa ti iei o masina la second cu dotari mai multe si din clasa mai mare , ci inseamna sa te lauzi ca-ti iei masina noua cand ea de fapt este o buburuza in care nu ai nici loc nici dotari dar cu care te poti lauda ca e noua in traducere ca pierzi si niste bani buni dupa doi-trei ani asa dintr un foc.
cu precizarea ca nu cred ca sunt pe placul tuturor este mai bun de ex un wv , opel chiar si o masina din franta, deci ecista si alternativa second

Popescu Vasile
1 mesaj
Oras: BUCURESTI
Postat pe: 28 Noiembrie 2008, ora 19:44
Citeaza Raspunde

Pe un Bentley Azure T. In mod sigur as da 10.000 fara sa clipesc....

Babalic Loredana
6 mesaje
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 13:50
Citeaza Raspunde

Am citit cateva din opiniile dvs. Am constatat ca fiecare are o logica functie de preferinta in parte, eu cel putin, pana in momentul actual, sunt adeptul automobilelor second-hand. Un singur lucru vreau sa-l subliniez si anume ca in Germania exista un segment al masinilor de un an, Germania fiind o piata dezvoltata si matura. De ce aleg germanii sa achizitioneze o masina de un an sau doi? Din cateva motive intemeiate si anume: in primul an deprecierea morala este de 20-25% din valoarea de noua in functie si de imaginea de marca a automobilului, deci financiar are logica, masina tehnic nu are o uzura mare, unele chiar nu depasesc bine perioada rodajului. Un alt aspect - inca pot avea garantie din partea producatorului - nu!?! Exista numeroase cazuri cand dupa numai doi ani, masina respectiva s-a depreciat cu 50& din valoarea ei de noua, repet jumatate din pret!?! De ce sa o cumpar de ex. cu 20.000 euro noua, cand pot sa astept un an sau doi, intradevar o cumpar second-hand, dar multe au km pana in 100.000 cu carte service, deci nu au uzura mare (pentru ca cine afirma ca o masina nemteasca la 100Tkm este uzata tehnic probabil are in posesie un "harb" de dacie sau mai stiu eu ce cu care a avut probleme inca de noua), procurand-o la jumatate de pret. Mie personal imi pare o afacere rentabila.
Referitor la exemple de auto noi pana in 10.000 euro gen Logan, Albea, Symbol etc. = moarte curata pe loc sau in timp. Si haideti sa nu fim mandrii ca vezi doamne am cumparat o masina noua (pana in 10.000 euro) pentru ca ele sunt pseudo-masini, opinia mea.
Probabil ca cei care nu sunt de acord cu achizitia unei masini second-hand au avut experiente neplacute in trecut cand au luat pe romaneste "teapa" de la anumiti vanzatori particulari, pe buna dreptate pentru ca probabil au urmarit un singur lucru: cel ma mic pret posibil. Nu cautati oameni buni cel mai bun pret pentru ca sigur masina respectiva ascunde ceva - accidente destul de grave sau km nereali.

Gigel Braicovici
86 mesaje
Postat pe: 1 Decembrie 2008, ora 18:12
Citeaza Raspunde

si de ce nu ai da acesti bani pe ex :http://www.hyundai-motor.ro/showroom/?id=183 desi sant fan logan uite o masina cu garantie de 7 ani si sigur se devalorizeaza ca orice masina dar te tine o viata nu exista masini care se devalorizeaza mai putin sau mai mult sant doar masini care se vand doar daca stii sa le vinzi!!!!!!!

Rotar Nicu
3 mesaje
Postat pe: 2 Decembrie 2008, ora 08:38
Citeaza Raspunde

Chestia cu "te tine o viata" nu prea este adevarata. Cand ajungi in service cu un Hyundai pt. ca are joc directia si aia se baga sub volan si incep sa stranga niste suruburi si se rezolva problema,iti pui niste semne de intrebare. Asta a patit un client de Hyundai Tucson,masina care costa mult peste 10.000 euro. Este o diferenta mare intre masinile chinezesti si cele japoneze. Daca vreti masina la care ii scade pretul greu, luati-va japoneze. Va recomand un Mitsubishi Colt cu cea mai mare incredere. Se incadreaza in 10.000 de euro.

Bogdan Hritac
17 mesaje
Oras: Hunedoara
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 09:21
Citeaza Raspunde

Eu am dat 12.000 de euro pe un BMW seria 1 cu 114.000 KM si garantie internationala valabila si in Romania 1 an fara limita de KM. E 120d, consuma putin, merge bine, nu e foarte mare, e foarte manevrabila, are cele mai utile optiuni - climatizare, 12 airbaguri si toate sistemele de siguranta existente la momentul respectiv. Asigurarea casco e 900 de euro, valoarea asigurata e 19.000 de euro, mi se pare oarecum o afacere. Voi faceti ce vreti, dar eu nu mi-as lua un cotetz nou never ever. Peste 1 an la acel cotetz pierdeti 50%. Daca vreti o masina noua, trebuie sa va ganditi s-o tineti cel putin 5 ani ca sa nu va para rau pierderea pe care o sa v-o aduca acea masina. Scuzati cuvantul \"cotetz\" ;-), dar puneti in balanta toate avantajele si dezavantajele. Nici una din masinile din lista respectiva, fie ele si neveste \"virgine\", nu iti asigura 5* la impact si nici confortul unei masini din clasa premium, fie ea si SECOND HAND.

Deci, incercati sa va ganditi si voi: o virgina grasa si urata sau Mihaela Radulescu divortata? :-)

Gigel Braicovici
86 mesaje
Postat pe: 4 Decembrie 2008, ora 20:04
Citeaza Raspunde

PTR-----Loredana ---- tu in mare parte ai dreptate dar nu cred cred ca cel cu un buget restrans ar vrea sa mai bage niste bani in masina daca se strica sh-ul cat priveste moartea pe roti te asigur ca nu prea alege dimpotriva cauta orice greseala pot dovedi personal ca nu am murit sau am prieteni cu dauna totala datorita unui frontal care in afara de un air bag in fata sau niste coaste rupte de la centura ,nu au patit nimic vorbesc aici de logan nu am cunostinta de celelalte modele enumerate de tine ///////PTR.NICU ROTAR ---- uite nu m-am gandit la colt este potrivit daca privesti si din punct de vedere al portbagajului ,si pretul este acceptabil in cazul versiunilor pe benzina fata de modelele similare europene la motorizarea diesel surpriza un pret bun la calitatea ce o ofera mai ramane forma care nu prea place romanilor si sincer nici mie ///////////////PTR BOGDAN HRITAC ----prietene poate ai auzit de ,,,,gradul de satisfactie ,,, ca mod de a afla cat de bun este un produs ca un admirator al femeilor mai plinute iti spun felicitari ai aleso pe mihaela !!!!!! desigur ca mihaela a fost la mai multi si vei afla mereu ca si un alt coleg decat dani stefan etc. a mai CONDUSO desigur in ,,trafic ,, se misca bine este agila subtirica si toata lumea spune uite mihaelaBMW dar nu ai loc ca este totusi mica poate este pe marimea ta desigur nu vreau sa fiu rautacios macar dracu daca iti cumparai un mondeo dau o vectra la banii astia dar de femeia subtire cu cheltuiala se tine si spa-ul bmw este scump iata de ce intervine aici gradul de satisfactie al unui produs si unii isi ia neveste mai plinute de la mama lor de acasa si nu de la evrei sau alte natii de afaceristi nemti etc ,,,,,,,,avantaje ????? nu pleaca la spa ca nu vor sau nu este nevoie sa le ia altii neaparat peste un an doi de la nunta (fabricatie)

Traian Macaveiu
1 mesaj
Oras: Curtea de Arges
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 12:11
Citeaza Raspunde

indraznesc sa intru si eu in aceasta discutie, incercand sa o abordez si din alt punct de vedere: avand in fata criza economica mondiala, nu ar fi normal sa devenim si noi putin mai 'nemti' (a se citi nationalisti) si sa incercam sa sustinem economia romaneasca cumparand o masina autohtona (singura si unica!). E adevarat ca despre Logan s-au scris km de hartie: ba ca e urit, ba ca e prost, ba ca nu e sigur la impact....probabil ca asa este. Dar este o masina cu care poti sa-ti satisfaci 90% din problemele pe care le ai ca om obisnuit in viata de zi cu zi. Nu poti agatza gagici (cum zicea cineva mai sus!), nu poti merge cu 180 pe ora (nu ca ai prea avea unde), in mod sigur mori la un impact la 120 cu un copac, in mod sigur dupa 2 ani o sa troncane ceva intr-o usa sau la vreo roata....dar: e noua si stii sigur ca nu a forjat-o cineva inaintea ta (folosind un ulei neadecvat, sarind peste borduri, etc), ai 3 ani garantie, asigurarea casco costa 200E pe an, impozitele sint mici, taxele sint mici. Sa nu uitam inca un aspect: triplarea taxei auto care va strica planurile multora.... Referitor la devalorizare: cautati preturi de Logan fabricat in 2005-2006 si o sa vedeti ca sint in jurul valorii de 4500-5000E pt o masina care a costat 6500-7000E....deci nu e chiar 50% deprecierea! Se stie faptul ca deprecierea scade ca valoare odata cu trecerea timpului, deci peste inca vreo 2-3 ani pretul nu va fi cu mult mai mic, adica se va putea vinde pt recuperarea unei parti din investitie.
Nu dati cu parul! Asta este doar parerea mea, nu incerc sa o impun ca adevar absolut!
PS: duca cum probabil v-ati dat seama (!) sint mindrul proprietar al unui Logan cumparat nou acum 3 ani jumate si pot sa spun cu mina pe inima ca nu am avut nici cea mai mica problema tehnica cu el!

Bogdan Hritac
17 mesaje
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 16:12
Citeaza Raspunde

Sa nu te superi pe mine prietene, dar tu esti fan Logan. Eu am alte valori, nu vreau sa fiu rautacios, dar loganul nu are 5 stele la crush test. Cat despre partea de service - cei de la Bavaria sunt foarte civilizati si preturile sunt corecte pentru ceea ce iti ofera masina.
Reamintesc ca nu descurajez achizitionarea de masini noi, insa daca cineva vrea sa faca acest pas, trebuie sa se gandeasca sa tina acea masina macar 5 ani si sa se orienteze spre o masina cu garantie extinsa.
Socrul meu are Santa Fe - am vazut ca laudai firma - si vreau sa spun ca sunt destul de proaste ca masini. Pana in 60.000 de KM a schimbat foarte multe lucruri. Avantajul principal e ca masina e in garantie si nu le-a schimbat din banii lui.

Deci - puneti in balanta toate avantajele si dezavantajele pe care le ofera o masina atat in momentul achizitiei cat si dupa ce se petrece aceasta. Corect, prietenul nostru are dreptate - nimic nu se compara cu o masina noua, dar daca nu vreti s-o tineti, n-o cumparati.

Cu respect,
Bogdan

Bogdan Hritac
17 mesaje
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 16:19
Citeaza Raspunde

Traian - referitor la achizitia unei masini, conteaza foarte mult si norocul. Sunt fericiti posesori de logan/bmw/audi/opel si nefericiti posesori de aceste masini.

La fel cum eu am o masina de aproape 4 ani vechime care nu scoate nici un zgomot in afara de "murmurul" motorului, la fel am cunostinte care au luat BMW-uri noi si au avut probleme. Slava Domnului ca exista garantie in aceste situatii.

Eu nu mi-as lua Logan. Intr-adevar, trebuie sa incurajam economia nationala, dar la 10.000 de euro iti poti lua o masina decenta la mana a II-a. Nu sunt de acord nici cu importul de jafuri din Germania cum s-a procedat pana acum. Cand am fost la RAR m-am crucit, am vazut toate cazaturile din toate tarile Europei aduse pentru omologare. Foarte urat si foarte prost gandita aceasta taxa de prima inmatriculare.

Apropo - nu sunt din Hunedoara --> asta pentru Wallstreet, sunt din Suceava cu domiciliul in Bucuresti.

Fiecare cumparator de masini trebuie sa puna in balanta latura subiectiva vs. latura obiectiva.
Frumusete Vs. uratenie, lipsa garantie vs. garantie, masina "as is" vs. posibilitatea configurarii masinii.

La o masina SH o iei cum e ea, cu tapiseria patata, roz in loc de alb sau stiu eu ce.... Avantaje si dezavantaje.

Cine are bani sa-si ia o masina noua ca lumea, ok, cine nu, sa-si ia un SH decent - parerea mea.

Cu respect,
Bogdan

Gigel Braicovici
86 mesaje
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 18:41
Citeaza Raspunde

bine ai venit traian inca ceva in plus pentru logan : dci-ul comform emisiunii automondial de pe un post local de televiziune care a prezentat un calcul cu toate cheltuielile pe un kilometru (asigurare , casco ,impozit ,costul motorinei dar si consumabilele precum si rata de depreciere) a reiesit ca are dci-ul are cel mai mic pret pe cost /km dintro lista din care nu lipseau masini mai aratoase si mai calitative de ce sa nu recunoastem dar si mai scumpe decat loganul .

Babalic Loredana
6 mesaje
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 19:24
Citeaza Raspunde

Ptr. Gigel- Eu chiar am trecut printr-un accident soldat cu dauna totala. Am fost "mandra " posesoare a unui Peugeot 106, an f. 2001, 60000 Km la achizitie , pret 4300 euro si pot sa spun ca nu am cheltuit nici un ban cu partea tehnica, mici imbunatatiri pt confort(MP3, alarma- ca da bine la casco).varianta pe care am avut-o eu avea ca si dotari 2 airbag-uri frontale, servo si cam atat iar in urma accidentului, care a fost destul de urat, rostogoliri si altele, pasagerul din derapta s-a ales doar cu o sperietura zdravana iar eu de la volan cu o mica zgarietura pe mana stanga de la geamuri asa ca si o masina rulata si nu de fabricatie actuala poate salva vieti. Apropo de Logan, la o distributie (1.4 Mpi) unde trebuie sa folosim piese originale, schimb ulei filtre etc. scoti din buzunar aprox 1300 ron care pt un om de rand inseamna ceva, asa ca nu este cea mai ieftina la intretinere. sa nu mai vb de caroseria atat de prost conceputa incat ai f. multe puncte fara vizibilitate, dupa 30000 Km totul scartaie, troncane si bate, calitatea materialelor este f. proasta. la 6400 euro cat costa varianta de baza a loganului(fara clima, ABS, servo, aerbag-uri si pe benzina,etc) pot sa-mi acizitionez din germania un Golf 4 SDI, pt necunoscatori varianta diesel fara turbina, ofera consum redus,motor cu viata lunga, are sigur aerbag-uri, clima, si neamtul nu pleaca la drum fara ABS si ESP, ca sa nu mai vb si de stabilitatea masinii.la mine in familie exista ambele variante de Golf 4 SDI siTDI asa ca pot spune din proprie experienta.

Babalic Loredana
6 mesaje
Postat pe: 5 Decembrie 2008, ora 19:28
Citeaza Raspunde

Pt.Valentin Dona- poate la scara 1:43, pasionatii inteleg ce spun. am acasa peste 120 modele si sa stiti ca nu costa chiar 2 lei.

Radu-Romeo Padure
2 mesaje
Oras: Brasov
Postat pe: 6 Decembrie 2008, ora 23:40
Citeaza Raspunde

Pentru 10000 euro as incerca sa-mi iau un suzuki splash cu un mic efort de 450 de euro in plus, varianta 1.2 gs. full option sau as mai urca un pic la sx4 macar 1.5 glx winter edition, poate m-as intinde si la full option 1.6 gs 4wd.Pana la urma si cu un swift cred c-ar fi ok
Sunt japoneze, sunt bine dotate in standard, fata de alte marci de renume si as alege pe masini noi.
Aveti idee cumva ce preturi sunt pt reviziile la gama Suzuki?
Actualmente conduc un fiat punto clasic si e ok pt oras sau in afara.

Multumesc.

Marius-Stelian Voicu
1 mesaj
Oras: Barlad
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 10:53
Citeaza Raspunde

Din cauza unei experiente recent avute:posesor Ford Mondeo motorina, 6+1 viteze, 8 airbag-uri, piele, an fabr. 2004, cumparata din Germania in 2006 pret 11 000 euro, 116 000km la bord, fara nicio problema la motor sau caroserie conform celor de la reprezentanta Ford din Galati si a celor din Germania(apropos, in Germania m-a costat mai putin verificarea masinii si a fost mult mai detaliata decat in Galati), singura masina in familie, si foarte incapatoare, dupa numai 9 luni de rulaj pe autostrada(nu mai mult de 150Km/h) si pe drumuri europene bune(respectiv 100-120km/h) am avut o problema cu turbo, pe care a trebuit s-o rezolv, si m-a costat foarte mult, tinand cont ca o turbina noua costa cam 2800 euro fara manopera, una la mana a doua m-a costat 1500 cu tot cu manopera, am ajuns la concluzia ca sunt ghinionist am vandut masina si in prezent conduc Logan mcv pe motorina garantie 3 ani cumparat tot cu 11 000 euro si pot sa zic ca sunt multumit din punct de vedere al cheltuielilor mai putin insa al confortului, mentionez ca fac aprox. 35 000km/an.
Asta este experienta mea cu masina din Germania, nu doresc nimanui sa aiba o experienta ca a mea.

Gigel Braicovici
86 mesaje
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 19:46
Citeaza Raspunde

Draga Loredana eu nu vorbeam de logan la 6400eur aici topicul spune clar masina de 10000eur tu ai dreptate cand spui de o masina SH la pretul de 6400 eur ca este mai avantajosa decat logan ambiance /preferance dar la 10000eur chear trebuie sa te gandesti daca merita un SH fata de un logan cu abs si AC desigur parerile sant impartite si putem fi cu totii subiectivi am spus si mai zic masina noua inseamna garantie versus o masina fara garantie nu stiu ce sa aleg (desigur eu stiu sa aleg ca am cunostintele minime necesare si destui prieteni samsari )dar omul de rand nu stie ,cat priveste vizibilitatea hai sa fim seriosi am mers si cu alte marci din diferite clase si erau poate mai grave ex peugeot 206 ,407 ,vectra ,spark si crysler300c nici macar de rover-ul 75 nu pot spune ca beneficiez de vizibilitate poate ca este si un moft asta pentru mine care conduc in special masini mai mari ,vorbeai apoi de fiabilitate ca ar scartai de pe la 30000 de km eu as vrea sa te intreb cat ai mers cu golfurile in romania cam cati km ca la vreo 30000 o sa inceapa sa scartae cu gropile de pe la noi este normal dar mai conteaza si de cum mergi cu ia daca crezi ca logan este LAND ROVER TE INSELI in plus eu nu am spus ca intretinerea ar fii ieftina la logan nu stiu la 1,4 dar la dci sigur se incadreaza in bani enuntati si ai dreptate ca este scump cat priveste piesele as vrea si eu sa stiu de unde ai stiut tu ca sant piese originale dacia ,desigur ca asa ti-a zis cei de la reprezentanta , sa stii tu ca piesele le poti cumpara de la orice magazin de piese auto atata timp cat are holograma ( stii reclama ) SI DACA AI UN MECANIC PRICEPUT INTRETINEREA DE CARE SPUNEAI POATE FI FACUTA FARA A MAI TRECE LA SERVICE-ul autorizat daca nu mai este masina in garantie

Babalic Loredana
6 mesaje
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 21:20
Citeaza Raspunde

Draga Gigel unul dintre golfurile din familie (TDI) a fost achizitionat la 40000 km acum 2 ani si in prezent are 125000 km si celalalt(SDI) la 160000km si acum are 190000km asa ca stiu ce insemna uzura datorata infrastructurii. Experienta costurilor de intretinere o am si datorita meseriei pe care am practicat-o pana acum 3 luni (consultant vanzari) la un dealer autorizat second hand unde oamenii, daca sunt putin dezghettati, te intreaba si de intretinerea masinii. De asta am avut de a face cu mai multe marci si modele second hand.Dealer-ul respectiv nu avea vanzari de 5 unitati pe luna avea de zeci , pot spune ca mi-au trecut cateva modele "prin mana".Garantie la auto nou ai pana in momentul cand ajungi in service apoi constati ca tot ce vrei sa schimbi sunt consumabile, acesta este si adevarul.Apropo de hunday cu 7 ani garantie pana nu cumperi masina nu poti consulta carnetul de garantie si atunci cand ai cumparat-o constati ca este cam redusa garantia.
Daca achizitionezi sh de la un dealer, prin lege, este obligat sa-ti dea garantie sa-ti prezinte un istoric al masinii, clar ca este rezolvata si problema garantiei. Ca sa facem o comparatie corecta intre auto nou si SH achizitionat nu comparam masina din reprezentanta cu ce adusa de nea Gheorghe din piata ca nu este corect. Si am dat acel exemplu cu logan 6400 si golf ce se poate cumpara in banii aceia pt ca 10000 euro pt o masina este mai rar in randul oamenilor de rand. Ca sa ai acces la 10000 de euro(daca nu cumva ai vandut vre-un teren) tre sa-ti faci un credit(auto, np sau lesing)si ai nevoie de un venit destul de gras asa ca iti poti intretine masina si nu mai punem discutii de intretinere.
Oricum parerile sunt impartite dar la achizitie de SH de la dealer autorizat ai posibilitatea sa-l "tragi de maneca "in momentul in care ai probleme cu masina.
Banuiesc ca esti un posesor de 1.5dCI, motor f econom dar mare atentie la pompa de unde il alimentezi pt. ca, daca motorina nu este de buna calitate(OMV-nu as recomanda altceva) vei avea mari probleme cu partea de alimentare si atunci sa vezi costuri de vorbesti singur.
In concluzie cine nu face un numar considerabil de Km pe an nu se merita sa-si achizitioneze un diesel pt. ca ce economiseste la pompa aloca pe intretinere. si mai sunt multe de spus

Babalic Loredana
6 mesaje
Postat pe: 9 Decembrie 2008, ora 21:31
Citeaza Raspunde

PTR. Gigel preturile de intretinere nu sunt din reprezentanta ca nu cred ca ai regasit in suma si cele n ore de manopera.
Poate nu am probleme de directie si nu am alocat o suma considerabila acestui cost pt. ca nu urmaresc sa bifez fiecare groapa din asfalt, stii si tu cum se spune "decat o tabla mai bine o groapa" numai in cazul acesta mai intru in cate una.Aici ai dereptate conteaza f mult persoana dintre scaun si volan.
Exista performeri care distrug in f putin timp si o masina noua cu toate garantiile ei iar cei care achizitioneaza masina pe care acestia au condus-o nu le mai trebuie SH in veci.

P.S. sa nu crezi ca am ceva cu tine

Rotar Nicu
3 mesaje
Postat pe: 10 Decembrie 2008, ora 15:30
Citeaza Raspunde

Prietene Gigel, am o rugaminte mare...daca tot postezi comentarii: poate ai auzit,poate nu...dar exista semne de punctuatie. Tu chiar crezi ca cineva iti poate citi ultimul comentariu? Nu te supara,te rog...

Gigel Braicovici
86 mesaje
Postat pe: 11 Decembrie 2008, ora 20:07
Citeaza Raspunde

NU MA SUPAR CA NICI NU IMI DAU STRADUINTA SINCER NU MERITA SA IMI PIERD TIMPUL CU TOTI ATOTSTIUTORII DE MASINI

Grigore Florin
1 mesaj
Oras: Deva
Postat pe: 12 Decembrie 2008, ora 10:28
Citeaza Raspunde

Ar fi bine sa inserci sa inveti macar clasele in care sunt incadrate masinile....inainte sa te apuci sa dai sfaturi ! Polo, Lupo, Fiesta NU FAC PARTE DIN CLASA COMPACTA !!!

Gigel Braicovici
86 mesaje
Postat pe: 16 Decembrie 2008, ora 18:41
Citeaza Raspunde

ptr.LOREDANA :nu am de ce sa ma supar pe tine deoarece vad ca te pricepi .Despre dci-ul meu nu iti pot spune decat ca nu l-am cumparat pentru economie in plus masina a fost cumparata pentru a face bani (am avut cateva masini taxi)acesta fiind noua la cumparare nu m-am indurat sa o dau , de alimentat am alimentato din bidoane nu prea a vazut ia o benzinarie prea des ,si sincer degeaba mergi la o benzinarie daca a fost borfait malul din cisterne iata de am preferat cu sita sa o alimentez din bidoane lasand sa se decanteze bine ,cat priveste preturile la piesele de logan nu prea am habar deoarece eu am un prieten bun la pitesti distribuitor de piese auto care mi-a adus mereu cele necesare reviziei la un pret bun manopera a fost in medie de 30ron si o bere /revizie tot la un prieten deci masina mea cu exceptia faptului ca o conduc eu este pe maini bune .Am si cateva sh-uri masini de oras sau utilitare dar nimic nu se compara pentru mine cu o masina noua poate chear am fost acuzat pe drept de misogism dar la femei si la masini imi place sa fiu primul .Cu stima un prieten iti ureaza Sanatate si la Multi ani!!!!!

Petre Anton
1 mesaj
Postat pe: 17 Decembrie 2008, ora 02:18
Citeaza Raspunde

salut...inseamna ca tu ai avut o masina noua(virgina)?

Urmareste topicul 'Masina de 10.000 de euro'
Daca te abonezi la acest topic, vei primi noile mesaje postate in mailul cu noutati din comunitate.
Pagini: 1 2 3 4

Raspunde | Varianta pentru tiparire a topicului Masina de 10.000 de euro
Mergi la:
Wall-Street SATI
  • Contact   |   Redactie
  • Termeni si conditii
  • Acord de Confidentialitate
  • Publicitate

© 2005 - 2012 InternetCorp SRL Toate drepturile rezervate.

• Sectiuni

• Suplimente

• Resurse

• Comentarii/
  • Galerii
  • Live Text
  • Chestionare
  • CashOut

Social Media

• Wall-Street pe FacebookWall-Street pe Facebook
  • Wall-Street pe TwitterWall-Street pe Twitter
  • Wall-Street rss feedWall-Street prin RSS