Mai multi creditori ai Lehman Brothers, fata de care banca are obligatii financiare de peste 100 de miliarde de dolari, sunt de acord cu un plan de reorganizare care ar permite institutiei iesirea din cel mai mare faliment produs vreodata in Statele Unite, transmite Reuters.
Un numar de 30 de banci, fonduri de hedging si alti creditori s-au angajat in scris sa sprijine planul propus de banca aflata sub administrare speciala, in conformitate cu legea falimentului din SUA (Capitolul 11), informeaza Mediafax.

Intre acesti creditori se afla aproape toti sustinatorii a doua planuri concurente, intre care Goldman Sachs Group si fondurile de hedging Paulson&Co si Silver Point Capital, a anuntat Lehman Brothers.

Creditorii au convenit sa nu isi promoveze propriile propuneri atata timp cat planul Lehman Brothers pastreaza un sprijin suficient, iar banca va iesi din faliment pana la 31 martie 2012.

Banca spera sa distribuie circa 65 de miliarde de dolari creditorilor ale caror cereri se ridica la 322 miliarde de dolari.

Directorul general al Lehman Brothers, Bryan Marsal, a declarat ca planul este un compromis "corect si rezonabil", care va accelera procedura de faliment si va permite evitarea unor litigii de lunga durata.

Nu este clar sprijinul necesar din partea altor creditori pentru ca Lehman Brothers sa obtina aprobarea planului.

Un purtator de cuvant al bancii a refuzat sa comenteze.

Lehman Brothers a facut cerere de intrare in faliment pe 15 septembrie 2008, cu active de 639 de miliarde de dolari, iar prabusirea bancii a declansat criza financiara mondiala.

Potrivit planului Lehman Brothers, detinatorii de obligatiuni negarantate emise de compania mama vor primi 21,1 centi pentru fiecare dolar, iar creditorii neasigurati ai diviziei de instrumente derivate Lehman Brothers Special Financing vor primi 27,9 centi pentru un dolar.

Intre sustinatorii planului se afla divizii ale bancii britanice Barclays, care a cumparat cea mai mare parte a diviziei de investiment banking a Lehman, cu care s-a judecat ulterior pentru active de mai multe miliarde de dolari.

Alti sustinatori sunt Deutsche Bank, Royal Bank of Scotland, Societe Generale si divizii ale Credit Suisse Group si Morgan Stanley.

Lehman a incheiat acorduri si cu sapte din 13 companii care vor sa recupereze datorii legate de operatiunile cu instrumentele derivate si anticipeaza un acord cu o alta banca, pentru active de 9,6 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri