Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca Germania nu este singura tara care ar fi votat impotriva aderarii Romaniei la Schengen in Consiliul JAI, mentionand ca sunt cel putin sapte state care s-ar fi opus in cazul unui vot.
El a opinat totodata ca ar fi fost foarte posibil, daca ministrul german ar fi ridicat mana, sa se fi inregistrat o majoritate impotriva, scrie Mediafax.

"Prudenta aratata azi de primul-ministru este de bun augur, sper sa se mentina in aceasta linie", a mai spus Basescu.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca intentia Guvernului este de a nu se ajunge la exercitarea de catre Germania a dreptului de veto in Consiliul JAI la discutarea aderarii la Schengen, mentionand ca Executivul isi asuma schimbarea strategiei politice privind obiectivele europene ale Romaniei.

"Am luat act de decizia enuntata de ministrul german de Interne si atunci e clar ca in Consiliul JAI Germania, daca va fi obligata, isi va exercita dreptul de veto. Intentia noastra este sa nu ajungem pana la exercitarea dreptului de veto al Germaniei, pentru ca nu asta este ideea pe care o urmarim. Intentia noastra este de a prezenta inca o data in JAI motivele si indeplinirea criteriilor tehnice. Daca vom obtine de la Germania un punct de vedere clar asupra a ceea ce ar trebui facut in viitor, e foarte bine, nu vreau sa exportam probleme din Romania dincolo de granite si in alte consilii", a declarat Ponta, la USL.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri