Cati bani mai fac agentii imobiliari


Dupa o perioada de restructurari sau stagnari ale afacerilor, retelele de agentii imobiliare au reluat, unele timid, altele agresiv, procesul de angajare. Unele companii au in plan recrutarea a pana la 130 de angajati in prima jumatate a anului, iar veniturile la care poate ajunge in prezent un broker sar uneori de 2.000 de euro pe luna.

3 Cat poate castiga un agent imobiliar astazi? Sa luam ca exemplu un agent nou si unul cu experienta de doi-trei ani.

Valentin Ilie CEO, Coldwell Banker Affiliates of Romania
Un agent imobiliar fara experienta poate castiga cateva sute de euro pe luna, activand pe segmentul de chirii. In general, brokerii fara experienta incep pe acest segment, capata experienta si incheie si contracte mai rapid - procesul de decizie la o achizitie e mai lung decat la semnarea unui contract de inchiriere.

Daca agentul este foarte bun, experimentat, dedicat activitatii sale si un bun cunoscator al pietei si al unor zone, poate ajunge cu siguranta la 1.000 euro-1.500 euro. Daca este specializat pe anumite zone cu preturi ridicate sau pe segmentul de lux, poate castiga mai mult.
Catalin Scripcaru Presedinte, Century 21 Romania
In reteaua noastra, tinta de venituri nete ale unui agent imobiliar este de 25.000 de euro pe an. Cu siguranta ca in prima luna de activitate asteptarile de venituri sunt mult mai reduse, iar agentii cu experienta depasesc cu usurinta tinta mentionata.
George David Fondator, Galaxy Imob
Media castigurilor partenerilor nostri este intre 800-1000 euro.
Comparand eficienta unui partener vechi cu cea a unui partener nou intrat in afacere, avem de multe ori surpriza ca mentalitatea partenerului nou venit, nealterata de un sablon al imobiliarelor din perioada de varf, sa ii aduca venituri mult peste media mentionata.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
Setari Cookie-uri