Cati bani mai fac agentii imobiliari


Dupa o perioada de restructurari sau stagnari ale afacerilor, retelele de agentii imobiliare au reluat, unele timid, altele agresiv, procesul de angajare. Unele companii au in plan recrutarea a pana la 130 de angajati in prima jumatate a anului, iar veniturile la care poate ajunge in prezent un broker sar uneori de 2.000 de euro pe luna.

5 Cum sunt platiti agentii imobiliari in prezenti? Este un salariu fix sau variaza in functie de numarul tranzactiilor incheiate?

Valentin Ilie CEO, Coldwell Banker Affiliates of Romania
Agentii Coldwell Banker sunt remunerati doar pe baza de comision, care variaza intre 20% si 45% din suma incasata de companie.
Catalin Scripcaru Presedinte, Century 21 Romania
Agentii imobiliari sunt - practic - asociati de vanzari. Sistemul de colaborare este bazat pe o grila progresiva de comision care poate lua, de regula, valori cuprinse intre 30% si 80%.
George David Fondator, Galaxy Imob
Colaborarea se face pe baza de comisionare, fara salariu fix, comisionul fiind intre 50 si 75% din ce incaseaza compania.

De-a lungul timpului, din toate modalitatile de remunerare, am ales sa renuntam la salariul fix al unui angajat si sa cream o retea de parteneri. Fiecare dintre parteneri beneficiaza de infrastructura si logistica grupului, precum si de mijloacele de informare, comunicare si ofertare.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
Setari Cookie-uri