Administratorii de fonduri iau in piept volatilitatea bursei. Cum si-au protejat clientii?


Chiar daca ultimele zile au fost mai linistite pe pietele financiare din intreaga lume, riscurile predomina in continuare si volatilitatile extreme se pot relua oricand. Administratorii de fonduri consultati de wall-street.ro spun ca au resimtit din plin tensiunea, poate chiar ca o intoarcere in toamna anului 2008, dar isi pastreaza optimismul si spera ca investitiile in actiuni se vor dovedi profitabile in curand.

1 Cum ati resimtit volatilitatea si scaderile mari de pe pietele financiare, din ultima perioada?

Radu Hanga director general, BT Asset Management
Volatilitatea care s-a facut simtita la nivel international a afectat preturile actiunilor de pe piata locala, iar lichiditatea limitata de pe o serie de titluri ne-au adus deprecieri comparabile cu cele ale indicilor locali pentru fondurile pe care le administram.

Pietele de frontiera, cum este considerata Romania la nivel international, sunt in general primele unde investitorii vand in momente de incertitudine, iar aversiunea la risc aduce volatilitate sporita cand lichiditatea este scazuta.
Razvan Rusu director de investitii, Certinvest
Pe alocuri, a fost ca o intoarcere in zilele fierbinti ale anului 2008, insa am vazut un nivel al raspunsului guvernamental si supranational mai ridicat si mai prompt.

Volatilitatea ridicata cred ca va face parte din cotidian in urmatoarea perioada asa ca trebuie sa ne adaptam la aceasta noua realitate.

Scaderile din ultima perioada arata vulnerabilitatile care persista in sistemul financiar mondial, in principal problemele datoriilor publice.
Dragos Manolescu portofolio manager, OTP Asset Management
Toate fondurile de actiuni au resimtit din plin volatilitatea din ultima perioada, datorita expunerii in actiuni de minim 85%, conform modelului de clasificare EFAMA adoptat si de AAF.

Ponderea cea mai mare a activelor administrate de OTP Asset Management Romania SAI SA se regaseste in fonduri de obligatiuni si de tip monetar, fonduri care nu au fost afectate de volatilitatea ridicata de pe pietele de actiuni.
preview intrebare
1
2
3
4
Setari Cookie-uri