Administratorii de fonduri iau in piept volatilitatea bursei. Cum si-au protejat clientii?


Chiar daca ultimele zile au fost mai linistite pe pietele financiare din intreaga lume, riscurile predomina in continuare si volatilitatile extreme se pot relua oricand. Administratorii de fonduri consultati de wall-street.ro spun ca au resimtit din plin tensiunea, poate chiar ca o intoarcere in toamna anului 2008, dar isi pastreaza optimismul si spera ca investitiile in actiuni se vor dovedi profitabile in curand.

4 Suntem intr-o piata bear sau vor reveni cresterile?

Radu Hanga director general, BT Asset Management
Ramanem optimisti in legatura cu piata si ne asteptam ca evaluarile actuale atractive ale actiunilor sa aduca cumparatorii inapoi in piata.

Intrarea mai multor investitori institutionali de la nivel international in piata i-ar putea oferi un nivel superior de stabilitate si ar putea reduce volatilitatea si ar facilita astfel cresterea nivelului actiunilor.

Cred ca ingrijorarile privind incetinirea economie globale sunt acum incluse in pretul actiunilor si aceasta tema este una care a adus miscarea laterala din vara trecuta la nivel international.

Am putea vedea, ca si atunci, o accelerare a economiei in a doua parte a anului, fapt ce ar aduce aprecieri la nivel international. Este un moment bun de a adauga la pozitiile deja existente si de a initia pozitii noi.
Razvan Rusu director de investitii, Certinvest
Cred ca exista semnale care ne-ar putea duce cu gandul la un bear market, dar efectele ar putea fi atenuate semnificativ de masuri administrative coordonate intre bancile centrale si guvernele din zonele cele mai vulnerabile.
Dragos Manolescu portofolio manager, OTP Asset Management
In acest moment, consideram ca nu suntem nici intr-o <>, nici intr-una <>. Suntem de parere ca actualmente foarte importante sunt atat datele cat si stirile la nivel macro, cele care au puterea sa miste pietele financiare asa cum s-a intamplat in ultima perioada.

Cu toate ca multe companii europene si de peste ocean au venit cu rezultate financiare pozitive, evolutia acestora a fost mai degraba influentata de stiri si zvonuri negative la nivel macro.

Chiar daca nu avem inca o confirmare de trend pozitiv, credem ca pe termen mediu si lung se vor dovedi profitabile investitiile in actiuni, chiar cu riscul asumat ca minimul sa nu fi fost inca atins.”
preview intrebare
1
2
3
4
Setari Cookie-uri