Cum vor evolua preturile la locuinte in a doua parte a anului?


Un feature editorial adus in premiera in Romania, Wall-Street Q&A, va pune in fata unor intrebari comune adresate mai multor reprezentanti din aceeasi industrie, oferindu-va astfel posibilitatea de a afla, in paralel, parerea fiecaruia dintre acestia privind subiectele prezentate.

1 Care va fi, in opinia dvs, segmentul de real-estate cu cea mai dinamica dezvoltare in a doua jumatate a acestui an?

Octav Mihailescu Residential Associate Director, CB Richard Ellis
Segmentele rezidential si al spatiilor de birouri vor ramane cele mai dinamice in 2007, multe din proiectele semnificative urmand a se finaliza sau a demara in perioada urmatoare (Barba Center, West Gate, Baneasa Business Park, etc pe segmentul cladirilor de birouri si respectiv Planorama, Jupiter, Quadra Place, NewTown, Metropolis, Central Park, Liziera pe segmentul rezidential). Aceasta evolutie este sustinuta si de intentiile dezvoltatorilor/fondurilor de investitii care au achizitionat in 2006-2007 suprafete de teren extinse care se preteaza pentru acest tip de dezvoltari.
Razvan Stroescu Manager Residential Brokerage, Coldwell Banker Affilliates of Romania
La ora actuala piata imobiliara din Romania este caracterizata de o lipsa de proiecte care sa poata fi achizitionate de marii investitori straini. Cu toate acestea se poate spune ca anul 2007 va fi cel putin la fel de activ ca si 2006 in ceea ce priveste lansarile si tranzactiile de proiecte, dupa ce anul trecut a fost marcat de anuntarea unor noi proiecte. Atat la nivelul Bucurestiului cat si in tara, segmentul de retail, mai concret cel de centre comerciale, va cunoaste o dinamica deosebita, lucru care va continua si in urmatorii ani, datorita cresterii nivelului de trai si diversificarii ofertelor de finantare.
Ilinca Paun Residential Operations Manager, Colliers International
Consider ca in acest an piata residentiala va fi vedeta, cu un numar record de proiecte in dezvoltare, oferind din ce in ce mai multe optiuni cumparatorilor. Din punct de vedere al capitalului tranzactionat insa, cu siguranta piata de investment va conduce in top.
Sorin Lacusta Dir. Proiecte Rezidentiale, Regatta
Segmentul de middle class, cu apartamente sub 200.000 euro amplasate in cartiere, consideram ca va avea cea mai mare dinamica in partea a doua a 2007.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri