Cum vor evolua preturile la locuinte in a doua parte a anului?


Un feature editorial adus in premiera in Romania, Wall-Street Q&A, va pune in fata unor intrebari comune adresate mai multor reprezentanti din aceeasi industrie, oferindu-va astfel posibilitatea de a afla, in paralel, parerea fiecaruia dintre acestia privind subiectele prezentate.

2 Cu ce tara ati putea asemana Romania din punct de vedere al dinamicii preturilor pe segmentul rezidential dupa aderarea la UE?

Octav Mihailescu Residential Associate Director, CB Richard Ellis
N.A.
Razvan Stroescu Manager Residential Brokerage, Coldwell Banker Affilliates of Romania
Consider ca piata imobiliara din Romania de dupa aderare, se poate asemana, pe de-o parte cu Polonia, daca facem raportarea direct asupra stocului existent de apartamente din era comunista - de relevat este si faptul ca economia Romaniei este deseori comparata cu cea a Poloniei, iar pe de alta parte cu Ungaria, unde preturile au urcat vertiginos dupa aderare.
Ilinca Paun Residential Operations Manager, Colliers International
Cred ca Varsovia poate sa fie un reper in analiza evolutiei pietei din Bucuresti. Cu siguranta insa, piata din Romania va parcurge pasii pe care i-a parcurs Polonia in timp mai scurt, datorita experientei jucatorilor din piata, acumulata din activitatile pe pietele din tarile fost comuniste vecine. Si acest lucru se va simti incepand cu dimensiunea proiectelor, calitatea lor si knowhow-ul dezvoltatorilor pana la produsele bancare dedicate pietei. Investitorii ce au achizitionat apartamente off plan pe piata Poloniei sau a Cehiei si au obtinut randamente bune, vor investi sume mai mari in tara noastra, dorind sa isi foloseasca experienta pe o piata noua ca si Romania.
Sorin Lacusta Dir. Proiecte Rezidentiale, Regatta
Nu putem face o asemanare, piata imobiliara romaneasca este cel mai atractiv punct european si nu tine cont in mod deosebit ca dinamica de aderarea la Uniunea Europeana.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri