Unde ne angajam in a doua jumatate a anului?


Inca de la inceputul anului, asistam la un adevarat boom pe piata locala de recrutare, tot mai multe companii extinzandu-si reteaua la nivel national, in timp ce un numar important de jucatori straini isi fac simtita prezenta in randul angajatorilor. Specialistii HR, consultati de Wall-Street, estimeaza ca si cea de-a doua jumatate a anului va fi cel putin la fel de dinamica ca si prima. Cele mai cautate sectoare raman, in continuare, cele de Banking, IT, constructii, outsourcing si real-estate.

5 Care sunt, in esenta, principalele avantaje ale unei externalizari catre o agentie de recrutare?

Laura Husti Radulet PR Specialist, Lugera & Makler
Externalizarea serviciilor de recrutare prezinta o serie de avantaje, printre care se numara concentrarea companiei asupra core business-ului, in vreme ce agentia de recrutare aduce candidatii potriviti profilului cautat. Un alt avantaj se refera la alocarea de timp si resurse dedicate procesului de recrutare, scurtand astfel durata selectiei si recrutarii.

Printre avantaje se numara si aplicarea unor metode specifice de cautare a candidatilor, realizarea de Job descriptions si de fise ale postului, corespunzatoare pozitiilor pentru care se recruteaza, testarea unor competente specifice, in vederea identificarii si selectiei celor mai buni candidati, care sa se integreze in cultura organizationala a companiei client si sa aduca plus valoare companiei, asistenta la angajare, recomandarea celor mai buni candidati catre client, urmand ca alegerea finala sa-i apartina clientului si, nu in ultimul rand, oferirea unei garantii in privinta candidatilor recrutati (daca angajatul alege sa renunte la pozitia pentru care a candidat cu succes, agentia de recrutare se angajeaza sa gaseasca o alta persoana care sa ocupe postul respectiv, fara a percepe comisioane sau taxe suplimentare).
Cristina Pasat Director General, Professional
Avantajele derularii proiectelor de recrutare printr-o agentie specializata sunt multiple, as mentiona o eficienta mai mare in prelucrarea candidaturilor, abordarea unor canale de cautare inaccesibile angajatorului direct (de exemplu baza de date a agentiei), proceduralizarea comunicarii cu candidatii (transmiterea unitara a unui mesaj identic catre acestia), intervievarea candidatilor de catre profesionisti etc.
Madalina Didea Managing Partner, Hart Human Resource Consulting
Principalul avantaj este acela ca se lasa pe mainile unor specialisti care traiesc din oferirea de servicii de resurse umane activitatile de recrutare, selectie si evaluare, ceea ce scuteste timp companiei respective. Timp al unor oameni care se pot ocupa de activitati strategice mai importante care pot aduce mai multi bani pe termen mediu si lung decat o recrutare. Pe de alta parte o agentie are o baza de contacte, surse de candidati mult mai variate si largi, instrumnete de evaluare profesionale si poate aduce astfel un plus de calitate si siguranta procesului de recrutare.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri