Creatie vs. strategie in agentiile romanesti de publicitate


Publicitatea se joaca intre doi pioni de baza: planner-ul si creativul. Marketer la radacina, planner-ul construieste o strategie de promovare care sa-i aduca clientului profit. Creativul preia stafeta si impacheteaza ideea. Care dintre ei aduce mai multa valoare adaugata clientului, ce premii isi doresc, cum se imparte munca intre creatie si strategie, ce e bine si ce e rau in agentiile romanesti ne vor spune doi creativi si doi planner-i cu atitudine.

Un articol de Simina Mistreanu.

8 Cui putem sa punem in carca, cel mai adesea, insuccesul unei campanii?

Serban Alexandrescu Creative Director, Headvertising
Produsului sau serviciului care trebuie promovat. Daca e slab, oarecare, sub competitie, nu prea ai ce spune. Decat daca scremi ceva recurgand la SIT sau daca naucesti natia cu multe milioane de euro.
Bogdana Butnar Senior Strategic Planner, McCann Erickson
Depinde, pentru agentii e mereu vina clientului care fie nu a briefat corect, fie a aprobat cea mai proasta varianta. Intern, vina e diferita, in functie de persoana pe care o intrebi. Si pana la urma asta e problema reala: ca nu putem sa ne responsabilizam si sa evaluam in grup si matur nu cine e de vina ci ce trebuie sa facem pentru a fi performanti data viitoare.
Adrian Preda Co-Creative Director, Leo Burnett
Este ca la divort: fireste ca paratul Client da vina pe parata Agentie ca boarfa nu si-a facut treaba si se uita la telenovele tot timpul. Ca nu era niciodata disponibila cand vroia el. Ca nu i-a facut mancare. Ca isi facea ochi dulci cu un altul de pe aceeasi categorie. Si multe altele.

Dar hai sa fim seriosi. Intotdeauna adevarul e undeva la mijloc.
Sorin Psatta Integrated Communication Director, Grup BBDO Romania
De regula, clientii agentiei, agentia strategilor iar consumatorii creatiei. Dupa cum se poate observa, lucrurile se schimba in functie de perspectiva si asa cum este greu sa demonstrezi succesul unei campanii, este greu si sa identifici cu precizie cauza insuccesului.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri