Cum vad lanturile de cafenele dezvoltarea in provincie


Piata autohtona a cafenelelor a devenit in ultimul an extrem de atragatoare, atat pentru retelele de cafenele locale, cat si pentru marii jucatori internationali. Ce strategii vor adopta Turabo Café, Cafepedia, Gloria Jean\'s Coffees si gigantul Starbucks in extinderea la nivel national si ce sanse acorda acestia provinciei in fata Capitalei?

Un articol de Denisa Apostol.

1 Ce dinamica are in prezent piata de cafenele din provincie fata de Capitala?

Tudor Niculescu Director General, Turabo Caf
Provincia, alaturi de tarile din proximitatea noastra, reprezinta elementul principal al investitiilor pe termen scurt si mediu pentru Turabo Caf. Capitala duce o lipsa acuta de spatii comerciale care sa se preteze conceptului de cafenea promovat de noi. In schimb, in provincie exista multe orase cu potential si, mai mult decat atat, se creeaza pe zi ce trece o apetenta pentru viata sociala.
Radu Marinescu General Manager, Gloria Jean's Coffees
Fara discutie dinamica pietei cafenelelor in provincie este mai scazuta decat cea din Capitala.
Catalin Mahu Director General, Cafepedia
Piata de cafenele din provincie este mai putin dezvoltata decat cea din Capitala.
Viorel Stoiean District Manager, Starbucks
Piata cafenelelor din Romania, atat in Bucuresti cat si in restul tarii, este cu siguranta caracterizata de o tendinta ascendenta. Desi se afla la inceputul stadiului de dezvoltare in Romania, piata are un potential extraordinar, este foarte dinamica, extrem de animata si deschisa catre noi jucatori si noi concepte, deci suntem increzatori ca va continua sa se dezvolte intr-un ritm accelerat.

In Bucuresti si de asemenea in intreaga tara, numarul de cafenele este inca sub nivelul mediei din alte orase europene. De exemplu, intr-un oras mare din Romania, numarul cafenelelor atinge cateva sute, in timp ce la Londra sau Paris sunt cateva mii.

Pe langa evolutia comportamentului de consum si adoptarea de catre consumatori a unui stil de viata tot mai dinamic, la cresterea pietei cafenelelor va contribui si dezvoltarea unor segmente-cheie precum turismul.

preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri