Ce inseamna sa fii broker la Bursa?


Cu totii am auzit de brokerii de la Bursa, dar putini stiu ce prespupune acest job si care este activitatea de zi cu zi a acestora. Pentru a afla mai multe lucruri despre aceasta meserie am rugat trei brokeri sa ne raspunda la 10 intrebari standard. Concluzia: un broker este conectat in permanenta la bursa, dar si la mass media, iar acest job presupune in primul rand o pasiune pentru piata de capital.

Un articol de Lucia Maxim

1 De ce ati ales jobul de broker?

Gabriel Necula Director Adjunct de Operatiuni, Prime Transaction
Ce m-a determinat sa aleg acest job a fost lipsa monotoniei printr-o activitate permanenta si conectare continua la realitatea economica si, faptul ca, perspectiva pe care o ai lucrand in acest domeniu in care incepi sa cunosti economia si mersul ei te poate propulsa la un nivel de unde poti dezvolta proiecte complexe.
Andrei Ciubotaru Broker, Vanguard
Pe vremea cand eram mic eram foarte pasionat de istorie. Mi se parea fascinant ca raspunsul la (aproape) fiecare intrebare de tipul de ce lucrurile sunt asa cum sunt il gaseam cautand in spate. Asa am ajuns mai tarziu la concluzia personala ca un sistem social este sau nu viabil daca sistemul economic pe care il propune este viabil sau nu. Asa ca alegerea s-a oprit asupra domeniului economic in mod logic pentru mine. Argumentul suprem prin care am ales bursa in detrimentul celorlalte domenii economice a fost faptul ca aici concurenta se resimte mult mai direct si mai brutal decat in alte parti.
Gabriel Aldea Responsabil Departament Front Office, Intercapital Invest
Experienta ca investitor m-a ajutat sa constientizez afinitatea mea pentru domeniul pietei de capital. Avand in vedere ca lucram intr-un alt domeniu de activitate, investitia la bursa am asimilat-o unui hobby. Interesant este faptul ca initial am fost tentat de o pozitie de analist, insa conjunctura a facut ca sa ma indrept catre brokeraj. S-a dovedit a fi o intamplare fericita.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri