Ce inseamna sa fii broker la Bursa?


Cu totii am auzit de brokerii de la Bursa, dar putini stiu ce prespupune acest job si care este activitatea de zi cu zi a acestora. Pentru a afla mai multe lucruri despre aceasta meserie am rugat trei brokeri sa ne raspunda la 10 intrebari standard. Concluzia: un broker este conectat in permanenta la bursa, dar si la mass media, iar acest job presupune in primul rand o pasiune pentru piata de capital.

Un articol de Lucia Maxim

3 Cum ati descrie o zi normala de munca?

Gabriel Necula Director Adjunct de Operatiuni, Prime Transaction
Incepe in jur de ora 9 dimineata cand se evalueaza stirile si perspectiva pentru ziua in curs. In functie de clientii pe care ii ai, incepi sa ii contactezi pentru a le prezenta concluzii, pareri si recomandari, iar apoi le transpui in tranzactii. Exista o documentare din media si o relatie permanenta cu clientii pe parcursul zilei, iar, la sfarsit, revizuiesti ceea ce ai facut si te gandesti la ziua urmatoare si ce ar mai fi de pus in practica. Tot timpul esti conectat la ce se intampla pentru a incerca sa nu fii surprins de evenimente.
Andrei Ciubotaru Broker, Vanguard
Ziua incepe devreme cu telefoane si email-uri din partea clientilor. Apoi, acelasi lucru ocupa mare parte din ziua de lucru, incarcatura difera totusi de la o zi la alta. Orice interval de timp care nu este ocupat de comunicarea cu clientii sau de sarcini administrative este dedicat acumularii si prelucrarii de informatie noua. De obicei, ziarele din ziua urmatoare le parcurg de acasa prin intermediul internetului, prin intermediul abonamentelor la editiile online, activitate care imi inchide ziua.
Gabriel Aldea Responsabil Departament Front Office, Intercapital Invest
Prin prisma job-ului, intreaga zi se canalizeaza pe trei directii principale: informarea permanenta, urmarirea evolutiei pietei si relationarea cu investitorii. La prima vedere pot parea destul de simple, insa ele implica o gama foarte larga de activitati si interactiuni care presupun multa atentie si concentrare, astfel ca ziua ti se pare de cele mai multe ori ca trece extrem de repede. La finalul zilei, pentru o reincarcare a bateriilor simti nevoia sa te deconectezi si sa faci si altceva.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri