Ce inseamna sa fii broker la Bursa?


Cu totii am auzit de brokerii de la Bursa, dar putini stiu ce prespupune acest job si care este activitatea de zi cu zi a acestora. Pentru a afla mai multe lucruri despre aceasta meserie am rugat trei brokeri sa ne raspunda la 10 intrebari standard. Concluzia: un broker este conectat in permanenta la bursa, dar si la mass media, iar acest job presupune in primul rand o pasiune pentru piata de capital.

Un articol de Lucia Maxim

4 Care ar fi pentru dvs partile bune ale acestui job?

Gabriel Necula Director Adjunct de Operatiuni, Prime Transaction
Bursa este un domeniu care inca nu a ajuns la un nivel suficient de dezvoltat si in care exista un potential enorm in care poti evolua si te poti dezvolta. Pasiunea catre acest domeniu este data de mai multi factori cum ar fi diversitatea situatiilor cu care te intalnesti zi de zi sau perspectiva de ansamblu asupra economiei pe care o ai lucrand cu mecanisme micro si macroeconomice, care te poate ajuta in formarea unei cariere de succes.
Andrei Ciubotaru Broker, Vanguard
Primul avantaj decurge din perspectiva concurentei ridicate. Sunt criterii foarte clare, usor de cuantificat (si din perspectiva clientului si din punct de vedere al angajatorului) care sa dea o imagine despre performanta respectivului broker.
Un al doilea avantaj foarte important este, din punctul meu de vedere, faptul ca orice lucru important cu efecte in plan economic s-ar petrece, efectele se vad prima oara pe bursa. Fiind prezent in piata esti tot timpul corect informat.
Gabriel Aldea Responsabil Departament Front Office, Intercapital Invest
Sunt multe meserii pe care le poti face din rutina, chiar daca nu iti creeaza satisfactii si placere. In ceea ce priveste meseria de broker consider ca nu o poti practica daca nu o faci din pasiune. Din acest punct de vedere, avantajul principal este ca faci ceea ce iti place. Restul elementelor vin sa completeze acest sentiment: esti permanent informat, ti se creeaza o viziune de ansamblu asupra fenomenului economic, esti parte dintr-un domeniu extrem de dinamic cu un potential de dezvoltare extraordinar.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri