Ce inseamna sa fii broker la Bursa?


Cu totii am auzit de brokerii de la Bursa, dar putini stiu ce prespupune acest job si care este activitatea de zi cu zi a acestora. Pentru a afla mai multe lucruri despre aceasta meserie am rugat trei brokeri sa ne raspunda la 10 intrebari standard. Concluzia: un broker este conectat in permanenta la bursa, dar si la mass media, iar acest job presupune in primul rand o pasiune pentru piata de capital.

Un articol de Lucia Maxim

6 Care sunt lucrurile care va stimuleaza in munca de zi cu zi?

Gabriel Necula Director Adjunct de Operatiuni, Prime Transaction
Zi de zi esti pus in fata unor situatii noi. Zi de zi esti pus in fata faptului ca trebuie sa alegi acele lucruri care sa-ti aduca profit. Din punct de vedere motivational, acesta este un aspect foarte placut pentru fiecare dintre noisa ai acele decizii, sa dispui acele masuri care sa aduca un castig cat mai bun clientilor tai. Constientizarea acestei situatii si reusita, dupa o anumita perioada de timp, iti poate aduce multa satisfactie. Trebuie precizat, totusi, ca se intampla sa si gresesti, iar acest lucru nu trebuie decat sa te ambitioneze si mai mult sa devii din ce in ce mai bun.
Andrei Ciubotaru Broker, Vanguard
Fisa postului se poate rezuma din punctul meu de vedere la urmatoarele: acumularea de informatie relevanta, procesarea informatiei acumulate astfel incat sa duca la o concluzie aplicabila in piata in momentul respectiv, transmiterea rationamentului respectiv catre client, astfel incat acesta sa poata sa isi construiasca o imagine clara relativ la ce se intampla in piata si la ce este posibil sa se intample in perioada urmatoare, determinarea actiunii viitoare in comun cu investitorul, intr-un mod in care acesta sa inteleaga foarte clar care sunt posibilele rezultate. Fiecare din aceste puncte mi se par o provocare. Si, daca reusesc sa le fac bine, recompensa nu se va lasa mult asteptata.
Gabriel Aldea Responsabil Departament Front Office, Intercapital Invest
Bursa este locul unde nici o zi nu seamana cu cealalta. Fiecare zi aduce ceva nou, te surprinde cu altceva, fie ca vorbim de stiri, evenimente, sau de ce nu, evolutia unei actiuni. Acest lucru te stimuleaza si te tine in priza in permanenta. In acelasi timp, este dorinta de a face parte dintr-un proiect/proiecte cu impact in randul investitorilor si al pietei de capital. Printre astfel de proiecte s-au numarat participarea la oferta publica de obligatiuni a Bancii Mondiale sau oferta publica initiala a SNTGN Transgaz.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Setari Cookie-uri