Vrei sa iti cumperi un apartament nou? Afla incotro se indreapta preturile


Preturile apartamentelor noi au dat semne de stabilizare in primele luni ale anului, insa potentialii cumparatori sunt de parere ca mai este loc de scadere. Cum vor evolua in continuare preturile si ce sanse are 2010 sa fie un an mai bun pentru piata rezidentiala ne vor spune un consultant, un evaluator, un dezvoltator si un director de portal imobiliar.

1 Cu cat au scazut preturile locuintelor noi in primul trimestru?

Adrian Crivii presedinte, Darian
Nu se observa o scadere semnificativa in prima parte a anului. La nivelul oraselor mari din Romania, fluctuatiile in preturile de oferta si in cele de tranzactionare efectiva nu au fost semnificative, evidentiind un comportament de asteptare activa atat din partea vanzatorilor, cat si a potentialilor clienti. O eventuala cauza poate fi identificata in suspendarea si reluarea ulterioara a programului Prima Casa, precum si in perioada specifica de inceput de an, in care piata este mai linistita.
Valentin Ilie CEO, Coldwell Banker Affiliates of Romania
Scaderile, daca au fost, sunt mici si nu in toate proiectele. In plus, unele scaderi sunt prezentate ca oferte speciale pentru un numar redus de apartamente din cadrul unui proiect rezidential.
Asher Lax director de marketing si vanzari, Adama
In primele trei luni ale anului, preturile pentru locuintele noi nu au scazut. Stiu doar pentru cele vechi s-a diminuat, in medie pe tranzactie, cu 5-10%.
Adrian Erimescu director general, imobiliare.ro
In Bucuresti, cu exceptia apartamentelor cu patru camere, unde vorbim de un alt nivel de locuinte si, prin urmare un segment de cumparatori, la sfarsitul primului trimestru toate categoriile prezinta preturi mai ridicate fata de sfarsitul ultimului trimestru din 2009.

In Brasov, pretul apartamentelor noi in luna martie era de 1.010 euro/mp, in crestere fata de luna decembrie 2009, cand preturile oscilau in jurul valorii de 977 euro/mp.

In Timisoara, la sfarsitul lunii martie preturile erau de 1.021 euro/mp, fata de 956 euro/mp la sfarsitul anului trecut.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri