Vrei sa iei pulsul Bursei, dupa evolutia din primul trimestru? Afla ce spun specialistii


Dupa un prim trimestru pozitiv pe piata de capital romaneasca, potentialul de crestere ramane in continuare ridicat si apetitul la investitii este pe un trend pozitiv. Vezi ce asteptari au brokerii de la urmatoarele luni pe bursa si care sunt principalele repere determinante ale evolutiilor viitoare.

2 Pe ce mizam in acest an in piata de capital?

Dragos Darabut Analist, Tradeville
Sectorul financiar si sectorul farmaceutic.

Este foarte probabil ca proiectul privind majorarea pragului la SIF-uri sa fie amanat in continuare cu cel putin 2, 3 luni, timp in care “perceptia” celor care au cumparat SIF-uri nu se va schimba, acestia intrand in piata datorita posibilitatii ca pragul de det-inere sa fie majorat la 5%. Sectorul farmaceutic din Romania are posibilitati de dezvoltare, cererea pentru medicamente si ingri-jire medicala urmand sa creasca in urmatorii ani din cauza pensionarii unui numar din ce in ce mai ridicat de persoane, drept urmare investitia in acest sector ar putea avea sanse de succes si pe termen mai lung.
Gabriel Necula director adjunct de operatiuni, Prime Transaction
Cred ca un potential foarte mare pe piata de capital autohtona il au companiile care au o capitalizare redusa si indicatori fundamentali destul de buni.

Chiar daca profiturile acestor companii nu sunt la inaltimea asteptarilor in acest moment, acestea vor avea cresteri foarte bune pe masura ce situatia economica se va indrepta. Sigur ca SIF-urile raman o miza importanta si in acest an avand in vedere discutiile legate de pragul de detinere la aceste societati.
Georgiana Pacesila asset manager, Confident Invest
In 2010 mizez pe industrie si in continuare pe energie si mai putin pe sectorul financiar.
Nicu Grigoras Broker, Intercapital Invest
Motorul pietei de capital ar putea fi o noua « poveste de succes » de genul IPO Transgaz care ar putea atrage atentia multor investitori noi, atat autohtoni dar in special straini.

Din pacate sfarsitul anului 2007 a insemnat intrarea in criza, iar apetitul companiilor dar in special a investitorilor pentru listari a disparut subit desi se creasera la acel moment premisele unor noi listari de succes.
Marian Lupu director general adjunct, Estinvest
Cred ca tot SIF-urile vor ramane principala atractie, dar si actiuni ca Transgaz, Biofarm, Petrom au in continuare potential.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri