DEZBATERE: Mariajul dintre BVB si Sibex - O solutie pentru piata de capital?


Fuziunea dintre Bursa din Bucuresti si cea din Sibiu a devenit un subiect tot mai discutat, dupa ce administratorii BVB au declarat oficial ca este un scop comun in acest mandat. Desi conducerea Sibex a respins ideea, cel putin in viitorul apropiat, discutiile se intensifica. Pentru a culege opinii din diverse zone ale pietei, Wall-Street a consultat investitori, brokeri, manageri si specialisti din afara pietei romanesti. Este unirea celor doua burse o conditie esentiala in maturizarea pietei de capital romanesti?

3 In ce fel va fi afectata perceptia exterioara asupra pietei romanesti, daca fuziunea va avea loc?

Alin Brendea director operatiuni, Prime Transaction
Cred ca perceptia ar trebui sa se imbuntateasca pe baza potentialului mult mai mare de dezvoltare pe care noua entitate l-ar dobandi.

Exista asteptari, exprimate public in numeroase situatii, privind constructia unei piete bursiere mult mai reprezentative, cu adancime si lichiditate suficiente pentru a sustine prezenta unor investitori de talia investitorilor institutionali.
Adi Lupsan director adjunct, Intercapital Invest
Pentru investitori, o asemenea decizie nu poate fi decat una pozitiva. Avem doua piete mult subdimensionate fata de potentialul real. Probabil ca investitorii prefera varianta unei piete de tranzactionare cu o dimensiune mai apropiata fata de potentialul real al pietei romanesti.

Nu mai vorbim de faptul ca din punct de vedere procedural, poate fi mai confortabil pentru investitor sa aiba un singur cont deschis la bursa in care sa poata derula toata gama de operatiuni bursiere.
Valentin Ionescu senior sales-trader, Euro Invest Bank AG
Nu are cum altfel, decat pozitiv, avand in vedere ca fiecare bursa vine cu valoare adaugata.
Andrei Radulescu senior analist, Target Capital
Fuziunea ar creste vizibilitatea pietei interne de capital pe plan regional si european. Oricum, inclin sa cred ca pe termen mediu si lung operatorul(ii) bursier(i) local(i) se va/vor integra cu alti operatori regionali, europeni sau mondiali. Tendinta de consolidare a operatorilor bursieri pare inevitabila, mai ales in contextul exigentei in crestere a investitorilor, dar si a dezvoltarii fara precedent a mijloacelor informatice.
Nicolae Ghergus director general, Confident Invest
n/a
Ovidiu Fer analist, Wood&Company
Cred ca perceptia va fi pozitiva. Nu stiu daca avem o piata suficient de mare si de matura pentru a avea doua burse diferite. Este un soi de calcare pe varfuri.
Dumitru Beze presedinte, Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital
Perceptia ar fi una pozitiva, evident, dar numai fuziunea in sine nu ar schimba foarte multe lucruri, fara sa fie luate alte masuri despre care vorbim de ani buni, insa nu facem nimic.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
Setari Cookie-uri