Q&A: Aproape totul despre asigurarea obligatorie a locuintei


Asigurarea obligatorie a locuintelor din Romania este un subiect amplu dezbatut in ultimii ani, mai ales in contextul pagubelor de ordinul sutelor de milioane de euro provocate de fenomenele meteo extreme. Desi o alta amanare nu este exclusa, startul emiterii de polite obligatorii a fost anuntata pentru 1 iulie. Wall-Street a luat pulsul asigurarilor de locuinte prin consultarea managerilor din industrie.

2 Care credeti ca vor fi influentele legii AOL (Asigurarea Obligatorie a Locuintelor) asupra segmentului property?

Danut Jecan Director departament asigurari generale, Astra Asigurari
In mod cert introducerea asigurarilor obligatorii va influenta vanzarile de polite facultative, dar nu in sens neaparat negativ.

Aceasta afirmatie se bazeaza pe faptul ca actualii detinatori de polite facultative nu vor renunta la acoperirile mult mai cuprinzatoare ale politelor facultative, iar o parte din detinatorii de polite obligatorii, vor decide suplimentarea sumelor si a riscurilor asigurate prin achizitionarea unei polite facultative.
Stefan Vancek Director comercial, Generali Asigurari
Nu estimam ca legea va genera un interes ridicat imediat, dar credem ca, sustinuta de o campanie puternica de informare, utilitatea unui astfel de produs va fi, in timp, constientizata de catre populatie.

Cristian Voicu Director asigurari generale, Grawe Romania Asigurare
Vor fi cresteri moderate pe segmentul asigurarilor facultative de locuinte.

Aceste cresteri vor depinde in mare masura de abilitatile si motivarea agentilor de asigurari implicati in vanzarea asigurarii obligatorii a locuintelor, precum si de caracteristicile produselor de asigurare facultativa promovate.
Radu Manoliu Director general adjunct, Credit Europe Asigurari
Impartasesc optimismul colegilor din piata in ceea ce priveste cresterea gradului de acoperire cu polite facultative a fondului locativ, ca urmare a informarii adecvate a populatiei, atat de catre asiguratori, cat si de catre brokerii de asigurare.

Mai mult, consider ca nici macar volumul primelor brute subscrise pentru asigurarile obligatorii de locuinte nu va fi tocmai neglijabil.

Simpla luare in calcul a actualului numar de locuinte asigurate facultativ determina atingerea automata a unui nivel de aproximativ 25 mil. euro, ceea ce insemna ca volumul efectiv ar putea ajunge la 40-50 mil. euro dupa primul an calendaristic de functionare.
Nicolae Scripcariu Director vanzari, Ardaf
Introducerea asigurarii obligatorii nu va inseamna o schimbare brusca si radicala in comportamentul romanilor.

Insa, asiguratorii trebuie sa aiba rabdare si sa investeasca eforturi in informarea viitorilor clienti cu privire la avantajele unei asigurari suplimentare (facultative), toate acestea aducandu-i ulterior o crestere a afacerii.

Anca Babaneata Director general adjunct, Platinum Asigurare Reasigurare
Credem ca introducerea AOL reprezinta o prima etapa in cunoasterea beneficiilor asigurarii proprietatilor de catre publicul larg.

Existenta unei asigurari obligatorii va ajuta la constientizarea riscurilor la care sunt expusi proprietarii de case si credem ca acestia vor observa foarte rapid ca riscurile acoperite prin AOL, respectiv cutremur, inundatii si alunecari de teren, desi grave, nu sunt unicele si nici cele mai frecvente care pot afecta o locuinta.

Incendiul si nici fenomenele atmosferice nu trebuie neglijate. Iar in acest context, gradul de cuprindere in asigurare a locuintelor va creste din ce in ce mai mult.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
Setari Cookie-uri