Q&A: Aproape totul despre asigurarea obligatorie a locuintei


Asigurarea obligatorie a locuintelor din Romania este un subiect amplu dezbatut in ultimii ani, mai ales in contextul pagubelor de ordinul sutelor de milioane de euro provocate de fenomenele meteo extreme. Desi o alta amanare nu este exclusa, startul emiterii de polite obligatorii a fost anuntata pentru 1 iulie. Wall-Street a luat pulsul asigurarilor de locuinte prin consultarea managerilor din industrie.

6 Care este prima medie pentru produsul de asigurare facultativa a locuintei pe care il aveti pe piata la aceasta data?

Danut Jecan Director departament asigurari generale, Astra Asigurari
Noi vindem mai multe tipuri de asigurari facultative pentru locuinte. De exemplu, prima medie pentru produsul Imobilia este de circa 110 euro.
Stefan Vancek Director comercial, Generali Asigurari
Tocmai pentru a sublinia accesibilitatea asigurarilor de locuinte, in activitatile noastre de promovare am pus accent pe faptul ca, in medie, cu aproximativ un leu pe zi iti poti proteja locuinta.

Primele de asigurare se calculeaza in functie de particularitatile fiecarei locuinte asigurate, in functie de tipul locuintei, structura, anul constructiei, expunerea la cutremur sau inundatii, suma asigurata pentru locuinta si suma asigurata pentru continutul acesteia.

In cazul Generali, prima de asigurare reprezinta cota parte din suma asigurata (aceasta variaza intre 0,05% 0,20%, in functie de riscurile acoperite).

De exemplu, la o suma asigurata de 70.000 de euro, in functie de riscurile acoperite, prima variaza de la 35 de euro (varianta de baza cu urmatoarele riscuri acoperite: incendiu, trasnet, explozie, caderea aparatelor de zbor) pana la 140 de euro (cea mai larga gama de riscuri, fara fransiza si fara limita maxima de despagubire pentru riscurile de furt / talharie si avarii la instalatiile de apa).
Cristian Voicu Director asigurari generale, Grawe Romania Asigurare
In acest moment, avem pe piata doua produse de asigurare facultativa a locuintei, fiecare dintre ele avand caracteristici ce-l orienteaza catre un anumit segment de clienti.

Pentru cel mai putin pretentios dintre produse - ce ofera acoperire pentru riscurile de baza (incendiu, trasnet, explozie, etc.), prima medie este de 100 lei pe an, iar pentru celalalt, prima medie anuala depaseste cu putin 250 lei pe an.
Radu Manoliu Director general adjunct, Credit Europe Asigurari
La noi o asigurare facultativa a locuintei costa, in medie, 120 de euro.

Doresc sa precizez ca acest nivel de prima include si costurile pentru servicii de asistenta la domiciliu, constand in interventii specifice instalatorilor, electricienilor, geamgiilor si lacatusilor; tinand cont de faptul ca un potential client poate opta doar pentru acoperirea anumitor categorii de riscuri.

Costul anual individual poate fi chiar si mai mic decat nivelul moderat amintit mai sus.
Nicolae Scripcariu Director vanzari, Ardaf
In 2009, prima medie pentru asigurarile de locuinte vandute a fost de circa 300 lei pe an.
Anca Babaneata Director general adjunct, Platinum Asigurare Reasigurare
Valoarea unei prime medii poate fi calculata in functie de beneficiile acoperite la cumpararea unei polite de asigurare de locuinte, suma asigurata, vechimea cladirii, dar si alte elemente.

Fiind doar la prima luna de functionare operationala va pot da o medie a subscrierilor din aceasta luna, care este de aproximativ de 70 euro pentru un apartament cu 2 camere din Bucuresti construit dupa 1978, iar daca vorbim de exemplu de Cluj, prima medie ajunge la 50-60 de euro.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
Setari Cookie-uri