Q&A Cum vor evolua preturile vacantelor?


Anul acesta multi romani ar putea renunta la vacanta de vara, pe fondul agravarii situatiei economice. Vezi ce preturi vor practica agentiile de turism pentru sezonul estival 2010, care sunt cele mai accesibile destinatii si cand puteti achizitiona un pachet turistic la cel mai convenabil tarif.

3 Care vor fi cele mai cautate destinatii si la ce pret le pot achizitiona turistii?

Lucia Morariu presedinte, Eximtur
Cea mai cautata destinatie interna este Litoralul Marii Negre, urmat de statiunile montane si balneare.

Cele mai solicitate destinatii externe sunt in continuare Turcia, Grecia, Croatia, si Bulgaria.

De asemenea, se observa o crestere a solicitarilor pentru Austria, ca destinatie de vara si destinatie clasica de iarna.

O crestere semnificativa se inregistreaza pentru Tunisia si Egipt, cu un raport excellent calitate pret.
Sorin Stoica director general, Eturia
Ma voi referi doar la Eturia. Asadar, cele mai cautate destinatii vor ramane pentru noi cele extraeuropene unde avem circa 65% din vanzari - Indonezia, Thailanda, Peru, Maldive, Caraibe, Ecuador & Galapagos, SUA, Mexic, Tanzania, Costa Rica, China.

Un pachet in aceste destinatii costa intre 2.500 si 10.000 euro/cuplu functie de durata vacantei, numar de zile, servicii incluse, hoteluri, cu o medie a pachetului de 4.500 euro/cuplu.

Deja am vandut pentru sezonul estival vacante in valoare de peste 150.000 euro din care cea mai vanduta destinatie pana acum a fost Peru unde avem rezervate locuri pentru peste 20 turisti la o valoare totala a vanzarilor de circa 40.000 euro.

In ceea ce priveste destinatiile europene, cele mai vandute sunt Spania, mai ales Tenerife, Franta, Italia, Turcia, Un pachet in aceste destinatii costa intre 1.000 si 5.000 de euro/cuplu luand in considerare aceleasi criterii, cu o medie a pachetului de 2.000 euro/cuplu.
Simona Veteleanu director general, TravelBiz
Pe extern, cererea va fi in continuare in mare parte pentru destinatiile ieftine: Bulgaria, Grecia, Turcia, dar estimam si o revenire usoara a destinatiilor operate cu chartere (Egipt, Tunisia, Cipru), destinatii care anul trecut au inregistrat o scadere considerabila a numarului de turisti.

De asemenea, se observa un usor reviriment si in ceea ce priveste destinatiile exotice, dar numarul de turisti pe acest segment se pastreza inca la un nivel scazut.

Cristian Francu CEO, Klever Travel
Ca si anul trecut, estimam ca cele mai cautate destinatii pentru 2010 vor fi Litoralul turcesc de la malul Marii Egee, Litoralul bulgaresc, Litoralul Greciei Continentale, Litoralul turcesc de la malul Marii Mediterane, Litoralul Greciei Insulare.
Madalina Pacuraru managing partner, HasHas Travel
Printre cele mai cautate destinatii ale acestui an se numara Turcia (hotel 4* 249 euro/persoana/7 nopti, Bodrum, charter avion), litoralul bulgaresc (hotel 3* 15 euro/zi/persoana , Albena, individual), Grecia in special Grecia insulara (hotel 3* - 135 euro/persoane/7 nopti, Corfu).
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
Setari Cookie-uri