Q&A Cum vor evolua preturile vacantelor?


Anul acesta multi romani ar putea renunta la vacanta de vara, pe fondul agravarii situatiei economice. Vezi ce preturi vor practica agentiile de turism pentru sezonul estival 2010, care sunt cele mai accesibile destinatii si cand puteti achizitiona un pachet turistic la cel mai convenabil tarif.

5 Care sunt avantajele achizitionarii pachetelor cu ajutorul agentiilor?

Lucia Morariu presedinte, Eximtur
Cele mai important avantaje sunt: pretul pachetului (preturi negociate de volum), siguranta calatoriei (servicii planificate si rezervate), contractul de calatorie, asistenta specializata, facilitate la plata (noi oferim plata in rate, in diverse forme), servicii aditionale locale optionale sau incluse (transferuri, excursii, ghid).
Sorin Stoica director general, Eturia
Clientul ar trebui sa aleaga o agentie in primul rand pentru siguranta - cumparand pe cont propriu mai ales in anumite destinatii pot fi indusi in eroare prin rezervarea online si sa se trezeasca la fata locului fie ca hotelul nu corspunde asteptarile, fie ca sunt taxe ascunse si care trebuiesc platite la fata locului.

In cazul in care aceste evenimente apar si rezerva prin agentie atunci agentia se ocupa de remedierea acestor probleme, fara alte costuri pentru client, asigurarea impotriva unor evenimente neperevazute cum ar fi norul de cenusa.

Cu alte cuvinte, rezervand printr-o agentie clientul nu este singur in vacanta, are intotdeauna un suport in cazul in care se intampla ceva.
Simona Veteleanu director general, TravelBiz
Unul dintre avantaje il constituie serviciile complete oferite de o agentie (vorbim de agentiile tour operatoare in special), putandu-se achizitiona cu multa usurinta pachete complexe, incluzand de la bilete de avion/ autocar/tren pana la excursii, ghizi, servicii speciale in destinatia aleasa.

Totodata, datorita relatiilor pe care o agentie la are cu partenerii externi, costurile pentru astfel de pachete sunt sensibil mai mici decat daca ar fi fost achizitionate pe cont propriu de catre turisti.

Un alt avantaj foarte important este siguranta calitatii serviciilor oferite de o agentie (repet, vorbim de agentiile tour operatoare serioase, cu parteneriate solide in destinatiile oferite), aceasta putand, prin partenerii pe care ii are, sa ofere asistenta la fata locului pentru situatii neprevazute si sa intervina prompt si eficient ori de cate ori apare o problema.
Cristian Francu CEO, Klever Travel
Tarifele negociate de agentiile de turism sunt sau ar trebui sa fie adesea mai bune decat cele publice si disponibile clientilor persoane fizice, clientilor directi ai hotelului. In plus, daca rezerva singur, turistul ar putea alege un hotel mult sub standardele firesti sau sub asteptarile sale ori prea departe de zonele de interes, decizie care se va dovedi mai costisitoare in final.

Asadar, turistii nu ar trebui sa cada in capcana ofertelor prea frumoase sa fie adevarate sau a celor care ascund prin "minciuni" (mai mult sau mai putin nevinovate) sau numai prin "omisiuni" (mai mult sau mai putin premeditate) anumite probleme pe care le vor descoperi prea tarziu, la fata locului.
Madalina Pacuraru managing partner, HasHas Travel
Tarifele pot fi foarte avantajoase in special pentru destinatiile care beneficiaza de curse charter.

Agentiile de turism avand parteneri in intreaga lume, atat companii aeriene cat si spatii de cazare, pe baza contractelor incheiate si a volumului mare de vanzari pot negocia tarife foarte bune, de aici rezultand si ofertele avantajoase, la tarife mult mai mici fata de cele direct accesibile clientilor individuali.

Turistii care prefera cumpararea pachetelor turistice de la o agentie de turism o fac si pentru ca nu au incredere in plata online cu cardurile proprii si in costurile ascunse ale acesteia.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
Setari Cookie-uri