Q&A: Ce pregatesc restaurantele pentru sezonul de vara?


Restaurantele se confrunta cu schimbari in sezonul de vara. La avantajul de care beneficiaza unitatile cu terase, se adauga schimbari in meniu de pana la 30-35% dintre produse, dar si faptul ca locuitorii Capitalei sunt in vacanta ori aleg divertisment in aer liber, in afara orasului.

3 Cum credeti ca vor evolua preturile in aceasta vara in comparatie cu anul trecut?

Tinu Sebesanu CEO, Trend Hospitality
Nu cred ca preturile vor scadea pentru ca, in pofida a ceea ce se vehiculeaza, preturile de achizitie nu au scazut semnificativ si nici nivelul cheltuielilor nu este mai mic.

Important pentru noi este ca nu am crescut preturile, astfel incat sa acopere si inflatia si devalorizarea leului in raport cu euro.

Noi suntem foarte afectati de variatia cursului de schimb, intrucat folosim foarte multe produse din import. Astfel, in conditii normale de piata, ar fi trebuit sa aplicam o corectie a preturilor, in functie de produs, intre 8 si 15% pentru a conserva marjele, ceea ce nu facem, avand in vedere atenuarea puterii de cumparare.
Dragos Petrescu Proprietar, City Grill
Consider ca preturile vor fi constante, prin erodarea marginii datorita competitiei.
Sergiu Nedelea Manager, Casa Iancului
Consider ca preturile vor creste, pentru ca, daca nu mai exista rulaj, adica sa vinzi ieftin pentru un numar mare de clienti, esti nevoit sa vinzi scump unui numar scazut de clienti, pentru a echilibra balanta de cheltuieli specifice acestei afaceri.

Sa nu uitam ca se preconizeaza scumpiri la carburantii, iar preturile la cheltuielile de regie nu stagneaza si trebuie acoperite de undeva.
Joseph Hadad Administrator si Chef, Casa Vernescu
Prefer sa nu ma aventurez in prognoze si imi mentin convigerea ca piata stabileste totul. Activitatea noastra la Casa Vernescu ne arata ca pretul trebuie sa fie o reflectare corecta a calitatii ofertei si a experientei complete.

Noi nu consideram elementele separat - meniul, serviciul, ambianta -, ci ne straduim sa oferim o experienta completa.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri