DEZBATERE: Va lista Statul companiile din portofoliu pana la finalul anului?


Ministerul Economiei, Adriean Videanu, a afirmat ca vrea sa vanda pachetele pe care le detine la mai multe companii energetice de stat sau private, unde are participatii. Termenul inaintat este de 6-9 luni, dar va reusi Statul sa listeze macar o parte dintre companii pana la finalul anului?

1 Ministrul Economiei anunta recent ca planuieste sa listeze in acest an 10-15% din Romgaz. Credeti ca termenul este realist?

Laurentiu Ciocirlan directorul departamentului de oferte primare, Raiffeisen Capital&Investment
Cred ca este dificil de atins aceasta tinta. Mi se pare mai probabila o listare in primavara lui 2011. Momentul, efectiv, mi se pare mai putin important decat pornirea propriu-zisa. Deocamdata nu am vazut caietul de sarcini pus pe piata ca sa marcam inceputul oficial al acestui demers.
Andrei Radulescu analist, Target Capital
Nu stiu in ce masura termenul este realist. In primul rand, climatul bursier s-a deteriorat puternic in ultimele saptamani, iar pentru perioada urmatoare nu se intrevad modificari semnificative (in sensul de ameliorare).

Astfel, nu cred ca statul ar reusi sa obtina un nivel de pret acceptabil daca ar decide listarea in acest an. In acest context, cred ca planurile de listare anuntate vor fi reconsiderate. Pe de alta parte, decizia de listare cred ca va depinde foarte mult de necesarul de finantare a statului pe termen scurt.
Ovidiu Fer analist, Wood&Company
Cred ca nu este realist. Listarea unei asemenea companii necesita cred circa 7-9 luni in Romania. Deci mai realist ar fi primul semestru din 2011.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri