DEZBATERE: Va lista Statul companiile din portofoliu pana la finalul anului?


Ministerul Economiei, Adriean Videanu, a afirmat ca vrea sa vanda pachetele pe care le detine la mai multe companii energetice de stat sau private, unde are participatii. Termenul inaintat este de 6-9 luni, dar va reusi Statul sa listeze macar o parte dintre companii pana la finalul anului?

5 Cum credeti ca va arata piata de capital romaneasca dupa listarea acestor companii?

Laurentiu Ciocirlan directorul departamentului de oferte primare, Raiffeisen Capital&Investment
Facand abstractie de SIF-uri, aceste oferte primare si secundare ar trebui sa mareasca free-floatul pietei de cateva ori. In acest moment free-floatul primelor 20 de companii (fara SIF-uri) este de circa 2 miliarde euro. Daca un asemenea program este implementat cu atentie, in 2-3 ani free-floatul primelor 20 de companii de pe BVB ar putea urca la 6-7 miliarde euro sau mai mult.
Andrei Radulescu analist, Target Capital
Pe termen mediu si lung listarea acestor companii ar putea contribui la dinamizarea pietei interne de capital. Va conta insa si nivelul free-float-ului noilor companii listate. Insa evolutia pietei interne de capital va fi dependenta de climatul macroeconomic international si intern.

Inclin sa cred ca listarea de noi companii este binevenita pentru piata interna de capital, insa trebuie tratate si o serie de alte aspecte la fel de importante pentru a dinamiza intr-adevar piata de capital.
Ovidiu Fer analist, Wood&Company
Din nou, daca scopul este acela de atrage bani la buget, atunci nu stiu daca BVB va fi solutia cea mai buna la acel moment.

Trebuie vazut mai apoi cate companii de stat vor fi listate si care anume, cu siguranta vom vorbi atunci de o piata mult mai matura si mai variata. Insa cred ca este mult pana acolo.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri