Q&A: Cum este influentat jobul tau de activitatea pe Facebook, LinkedIn sau Twitter?


Retelele sociale au castigat un avant impresionant in ultima perioada, astfel incat au devenit responsabile pentru modul in care se desfasoara activitatile zilnice. Despre amprenta pe care si-au pus-o site-uri de networking precum Facebook, LinkedIn sau Twitter asupra procesului de recrutare, aflati de la specialistii consultati de Wall-Street.

3 Cum poate un viitor angajat sa profite de social media pentru a avea mai multe sanse de angajare?

Mihaela Scarlat Consultant, Advice Human Resources
Potentialul angajat poate afla mai multe informatii despre companie, despre angajatii actuali, care ii pot deveni colegi.

Cu cat este mai vizibil in mediul online, cu atat cresc sansele ca atentia unui recrutor sa se indrepte asupra sa. Totodata, o mare expunere in acest mediu, o atentie sporita asupra imaginii, il poate face pe recrutor sa creada ca persoana este de fapt un jobseeker (cautator de job-uri).
Tudor Totolici Online Strategist, Republika Interactive
Posibilul angajat ar trebui sa aiba grija de profilele de pe retelele sociale si ar trebui sa fie atent in permanenta la ce se publica despre el si chiar sa intervina cand este cazul. Un alt lucru care ajuta este sa incerce sa se pozitioneze daca nu ca expert, macar ca pasionat in domeniul in care vrea sa lucreze si sa se implice in discutii legate de domeniul respectiv, sa share-uiasca articole sau experiente relevante pentru acea industrie in randul careia lucreaza sau isi doreste sa lucreze.
Irina Vasile Country Manager, Antal International Network
Un viitor angajat nu poate cu adevarat sa profite prea mult de prezenta in cadrul unei retele sociale. El isi poate insa posta corect acolo ceva despre biografia sa si poate adauga cateva referinte, eventual, dar atat. Adevaratii profesionisti sunt greu de gasit si de convins, chiar daca (sau cu atat mai mult cu cat) sunt cunoscuti si apreciati.
Bobby Voicu Blogger, BobbyVoicu.ro
Prin a arata ca ii place, ceea ce vrea sa faca (poze de la evenimente specifice, texte scrise pe diferite teme), sa se informeze despre compania care il va angaja, sa vada care sunt zonele de interes ale oamenilor de decizie din compania respectiva s.a.m.d.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri