Q&A: Cum este influentat jobul tau de activitatea pe Facebook, LinkedIn sau Twitter?


Retelele sociale au castigat un avant impresionant in ultima perioada, astfel incat au devenit responsabile pentru modul in care se desfasoara activitatile zilnice. Despre amprenta pe care si-au pus-o site-uri de networking precum Facebook, LinkedIn sau Twitter asupra procesului de recrutare, aflati de la specialistii consultati de Wall-Street.

4 Cum ar trebui sa se comporte angajatorul fata de un potential angajat in cazul in care acesta este gasit la o cautare pe Google in ipostaze care nu se incadreaza profilului companiei?

Mihaela Scarlat Consultant, Advice Human Resources
Cred ca va trebui sa se gandeasca la consecintele pe care le-ar avea angajarea respectivei persoane asupra imaginii companiei.
Tudor Totolici Online Strategist, Republika Interactive
In nici un caz, angajatorul nu ar trebui sa excluda un posibil interviu doar din acest motiv. Ipostazele de genul acesta au sanse sa fie foarte vechi sau sa fie plasate acolo de prietenii candidatului, sub forma de gluma. Interviul si discutia fata in fata raman singurele metode clare pentru a-ti putea face o parere obiectiva despre o persoana. O cercetare mai amanuntita a retelelor sociale se poate face dupa interviu, pentru a testa veridicitatea celor prezentate de candidat.
Irina Vasile Country Manager, Antal International Network
In nici un fel. Orice fel de reactie nu doar ca ar denota o mentalitate comunista, ci si inutila.
Bobby Voicu Blogger, BobbyVoicu.ro
Avand in vedere ca nu se incadreaza in ceea ce cauta, angajatorul ar trebui sa renunte sa il mai angajeze. In plus, surprinderea potentialului angajat intr-o ipostaza negativa arata si capacitatea de discernamant a acestuia.

Daca, totusi, informatia/imaginile pot fi interpretate, iar potentialul angajat poate constitui o valoare adaugata pentru companie, cred ca ar trebui purtata si o discutie lamuritoare cu privire la lucrurile descoperite.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri