Q&A: Care sunt presiunile din piata asigurarilor auto


Subtarifarea si daunalitatea in crestere pe segmentul auto, a carei situatie se va inrautati in contextul cresterii TVA cu 5 puncte procentuale, sunt principalele probleme la care asiguratorii trebuie sa gaseasca solutii in a doua parte a anului.

5 Cum estimati ca veti inchide anul 2010?

Aurel Badea director executiv asigurari generale, Allianz Tiriac Asigurari
Sigur ca, in contextul actual, realist vorbind ne asteptam sa inregistram o diminuare volumului de afaceri in 2010.

Fiind foarte dificil de cuantificat efectele pe care traversarea unei perioade exterem de dificile din punct de vedere economic si social le vor avea asupra comportamentului clientilor existenti si potentiali ai societatilor de asigurari, ar fi hazardant sa avansam cifre concrete.

In orice caz, ceea ce ne propunem este sa inregistram o dinamica a volumului subscrierilor superioara mediei pe care o va inregistra segmentul asigurarilor generale.
Costi Stratnic director divizie vanzari, Omniasig
In contextul situatiei economice instabile din aceasta perioada si a masurilor luate recent de guvern, nu putem face in acest moment previziuni asupra rezultatelor pe care compania le va inregistra pana la finalul anului.
Mihail Tecau presedinte directorat, BCR Asigurari
Avand in vedere contextul economic si adincirea crizei economice tintim pastrarea volumului de prime brute subscrise anul anterior si ne asteapta la o crestere de 5%, per total linii de business.
Danut Jecan director asigurari generale, Astra Asigurari
Compania isi propune ca obiectiv incheierea exercitiului financiar 2010 cu un profit de 11,785 milioane de lei si un venit din prime brute subscrise de 1,16 miliarde de lei, in crestere cu 40% fata de 20O9.
Catalin Stroe director divizie vanzari alternative, Asirom
Pentru anul 2010 nu estimam o scadere a primelor brute subscrise. Anul acesta vom mizam pe cele doua produse noilansate de la inceputul anului: RCA+Casco Partener si Rezident Expres.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri