DEZBATERE: Fondurile mutuale in primul semestru. Care sunt perspectivele pana la finalul anului


Activele fondurilor mutuale din Romania au continuat tendinta de crestere in primul semestru al anului, insa perspectivele investitorilor asupra riscului asumat s-au modificat. Wall-Street a consultat cei mai mari manageri de fonduri pentru a afla care au fost modificarile din primele sase luni ale anului si la ce ne putem astepta pana la finalul anului.

5 Care credeti ca vor fi fondurile castigatoare din acest an?

Mihail Ion Presedinte, Raiffeisen Asset Management
Coordonatele nu vor fi deci semnificativ diferite in a doua parte a anului, fiind posibil sa observam doar o usoara predispozitie mai ridicata pentru plasamentele in valuta, pe fondul instabilitatii mediului macro-politic. In conditiile atractivitatii preturilor actiunilor, fondurile de profil ar putea reintra in atentia unor investitori, mai ales in perspectiva extinderii universului investitional prin listarea la bursa a noi companii de stat sau marirea free-float-ului pentru cele existente. Aceasta evolutie va fi insa dependenta de stabilitatea mediului politic si economic si, de asemenea, de evolutia pietelor internationale.
Dan Nicu Director general, BRD Asset Management
In continuare, fondurile cu riscuri diminuate vor avea castig de cauza in preferintele investitorilor, deci consider ca fondurile monetare si de obligatiuni vor avea un potential important de crestere si in perioada urmatoare.
Radu Hanga Director general, BT Asset Management
Din pacate realitatea ne arata ca este riscant sa fi prea optimist. Avand in vedere cum arata lucrurile in present, fondurile monetare se vor mentine intre plasamentele castigatoare in acest an.

Cu toate acestea, plasamentele in fondurile de actiuni ar trebui sa-si arate avantajele in cazul investitiilor pe termen mai lung. Pe plan global economiile dezvoltate au iesit din recesiune, iar o recadere pare putin probabila in acest moment. Revenirea se va produce si in economia romaneasca odata ce masurile de ajustare structurala vor fi luate, iar piata actiunilor va fi printre primii indicatori care vor semnaliza aceasta revenire.
Catalin Iancu Presedinte, OTP Asset Management
Avem toate motivele sa consideram in continuare fondurile monetare si de obligatiuni castigatoare, in sensul in care aceasta vor atrage in continuare cei mai multi investitori.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri