Q&A: Cum vad asiguratorii a doua parte a anului?


Masurile anuntate de guvern, cat si perspectiva cresterii numarului de someri si a scaderii veniturilor populatiei vor determina multi romani sa amane achizitionarea de asigurari sau sa rezilieze politele. In plus, specialistii cred ca este posibila, in a doua parte a anului, o reorientare a consumatorilor catre produsele care ofera garantii.

1 Care va fi cel mai dinamic segment al pietei asigurarilor de viata in al doilea semestru din 2010?

Cornelia Aurelia Coman director general, ING Asigurari de Viata
Consider ca, si in a doua parte a anului, planurile financiare pentru copii se vor numara printre produsele preferate de consumatori, si vor continua sa fie printre cele mai solicitate asigurari din portofoliul ING.

Alaturi de acestea, planurile financiare cu economisire, care au beneficiul unei sume asigurate garantate, si planurile financiare de protectie, vor detine cel mai probabil ponderi importante si in portofoliul de produse incheiate anul acesta.

Cred insa ca si produsele Unit- Linked (asigurari de viata cu componenta investitionala n.red) vor continua sa aiba un public tinta important, interesat de flexibilitatea si oportunitatea unica de a realiza investitii pe piata de capital beneficiind de managementul investitional al profesionistilor.
Florina Viziteanu Presedinte directorat, BCR Asigurari de Viata
Asigurarile cu o componenta garantata dar si Unit -Linked.

In continuare clientii se orienteaza catre garantii, dar nu trebuie sa-i uitam nici pe cei cu apetit investitional. Majoritatea se gandesc la sume pe care sa le foloseasca in momentul pensionarii.
Mihai Popescu CEO, Aviva Romania
In prima parte a anului (in special in primul trimestru) s-a vazut o evolutie ascendenta a produselor Unit-Linked la nivel de industrie de asigurari de viata (comparativ cu ce s-a intamplat in anul 2009).

Criza economica a insemnat o schimbare a obiceiurilor de consum si o reincadrare a cheltuielilor in functie de necesitati. Romanii au inteles ca este responsabilitatea fiecaruia sa faca ceva pentru a-si asigura un venit financiar la pensie si au inceput sa actioneze in acest sens.
Ovidiu Racoveanu Director Asigurari de Viata, Generali Asigurari
Din punctul meu de vedere, cel mai mare potential de crestere pentru a doua jumatate a anului 2010 il vor avea asigurarile pentru copii si pensiile private facultative.

Intr-un context economic nesigur, o anumita categorie de clienti (in special cei cu venituri si educatie peste medie) incearca sa-si creeze o plasa de protectie pentru viitor si desigur ca isi doresc acest lucru in mod special pentru copiii lor, pentru care nicio investitie nu este prea mare.

Shaun Russel director comercial, Eureko Romania
Cred ca asigurarile de viata traditionale vor continua sa detina cea mai mare pondere in cadrul acestui sector, datorita componentei de protectie si a beneficiilor garantate pe care le ofera.

Totusi, un procentaj semnificativ din contractele noi care vor fi semnate in aceasta piata va fi legat de politele unit-linked.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Setari Cookie-uri