Q&A: Cum vad asiguratorii a doua parte a anului?


Masurile anuntate de guvern, cat si perspectiva cresterii numarului de someri si a scaderii veniturilor populatiei vor determina multi romani sa amane achizitionarea de asigurari sau sa rezilieze politele. In plus, specialistii cred ca este posibila, in a doua parte a anului, o reorientare a consumatorilor catre produsele care ofera garantii.

2 Ce s-a vandut cel mai bine, pe sectorul asigurarilor de viata, in primul semestru?

Cornelia Aurelia Coman director general, ING Asigurari de Viata
In topul preferintelor consumatorilor ING in primele luni din 2010, pe primul loc s-au situat planurile financiare pentru copii, o categorie de produse care ramane in atentia clientilor indiferent de circumstantele economice.

Astfel, la ING Asigurari de Viata, aceste produse au reprezentat 28% din portofoliul de contracte subscrise in primul trimestru din 2010.

Asigurarile pentru copii sunt urmate de planurile financiare cu componenta de investitie, reprezentate de doua dintre produsele ING de tip unit-linked si planurile cu componenta de economisire.
Florina Viziteanu Presedinte directorat, BCR Asigurari de Viata
Produsele cu componenta investitionala au revenit in forta pe sfarsitul anului 2009, tendinta care s-a pastrat si in 2010.
Mihai Popescu CEO, Aviva Romania
Produsele Unit-Linked au inregistrat un trend ascendent in aceasta prima partea a anului si cred ca trendul se va pastra si in a doua parte din 2010.
Ovidiu Racoveanu Director Asigurari de Viata, Generali Asigurari
In cazul nostru, cel mai bine s-au vandut asigurarile de viata individuale (in special asigurarile de viata cu acumulare de capital si asigurarile de viata si accidente) si asigurarile unit-linked.
Shaun Russel director comercial, Eureko Romania
Asigurarile de viata unit-linked au inregistrat un avans subtantial, conform datelor trimestriale (T1) publicate de CSA, asa ca este foarte posibil ca aceasta evolutie sa fi continuat pana la finele primei jumatati a anului.

Rezultatele bune au legatura cu revenirea Bursei de Valori Bucuresti (BVB), ce a dat oamenilor mai multa incredere, atunci cand au ales o asigurare unit-linked.

De asemenea, unele asigurari Unit-Linked sunt insotite de garantii si sunt preferate de investitorii mai prudenti.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Setari Cookie-uri