Q&A: Cum vad asiguratorii a doua parte a anului?


Masurile anuntate de guvern, cat si perspectiva cresterii numarului de someri si a scaderii veniturilor populatiei vor determina multi romani sa amane achizitionarea de asigurari sau sa rezilieze politele. In plus, specialistii cred ca este posibila, in a doua parte a anului, o reorientare a consumatorilor catre produsele care ofera garantii.

9 Care sunt principalele probleme si provocari din semestrul doi al anului cu care segmentul asigurarilor de viata se va confrunta?

Cornelia Aurelia Coman director general, ING Asigurari de Viata
Principalele provocari cu care se va confrunta piata de asigurari de viata in a doua parte a anului deriva, ca si pana acum, din evolutiile care se vor evidentia la nivelul intregii economii.

Dupa raza de optimism cu care am inceput anul, recententele masuri adoptate de autoritati, cuplate cu perspectiva de crestere a numarului de someri si de scadere a veniturilor populatiei, genereaza, din nou, un sentiment de incertitudine in randul consumatorilor.

In aceste conditii, decizia de achizitionare a unui produs de asigurare va fi probabil amanata sau reanalizata de catre o parte dintre clientii potentiali, care vor lua in considerare rezolvarea altor prioritati. Ca atare, nu ma astept la modificari majore in nivelul vanzarilor noi de produse anul acesta fata de 2009 si, per ansamblu, estimez o mentinere a pietei la acelasi nivel ca anul trecut.

Florina Viziteanu Presedinte directorat, BCR Asigurari de Viata
Reducerea cu 25% a veniturilor bugetarilor, care reprezinta un segment atractiv pentru piata financiara din Romania datorita gradului de educatie si a stabilitatii economice, va afecta atat persistenta cat si portofoliul nou.

In plus cresterea TVA cu 5% afecteaza bugetele de familie si din nefericire asigurarile de viata nu sunt pe o lista de prioritati in top.

Dupa primele 3 luni avem o crestere de 131% fata de aceeasi perioada anului 2009. Nu pot sa fac o estimare a cresterii dar pot sa anticipez ca nu ne vom plasa sub 0.
Mihai Popescu CEO, Aviva Romania
Cred ca cea mai importanta problema este ingrijorarea clientilor cu privire la perspectivele economice imediate si ma refer acum la cea a diminuarii venitului imediat si a cresterii costurilor necesitatilor de baza, lucruri ce au repercursiuni atat asupra politelor de asigurare aflate in vigoare cat si asupra politelor noi.
Ovidiu Racoveanu Director Asigurari de Viata, Generali Asigurari
Cel mai probabil, piata de asigurari de viata va stagna in 2010. Principalele provocari vor ramane pastrarea clientilor actuali si apropierea de clienti noi printr-o comunicare sustinuta si prin produse adecvate.

In mod cert, cei care vor ramane anul acesta clienti pe segmentul de asigurari de viata vor fi clienti pe termen lung.
Shaun Russel director comercial, Eureko Romania
Ma astept ca piata asigurarilor sa reflecte dezvoltarea economica generala, ceea ce va insemna o stagnare in 2010 si o crestere in 2011.

Nu cred ca in 2010 va fi mai usor decat in 2009 asa cum preconizez ca vom observa o revenire a economiei la sfarsitul anului, motiv pentru care asiguratorii vor trebui sa se concentreze pe retentia clientilor existenti.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Setari Cookie-uri