Cat ne costa vacanta de Craciun si Revelion? Vezi aici o dezbatere


Tarifele pentru vacantele de Craciun si Revelion au ramas la un nivel comparabil cu cel de anul trecut, iar jucatorii din piata intervievati de wall-street.ro sustin ca raportul calitate/pret este de multe ori in detrimentul tarii noastre fata de strainatate. Cu toate acestea, si in acest an, exista oferte pentru toate bugetele, de la 550 lei/persoana la o pensiune rustica, pana la 1.500 euro/persoana pentru o croaziera de lux.

4 Ati putea face o comparatie intre Romania si cele mai cautate destinatii din strainatate in ceea ce priveste nivelul tarifelor si serviciile oferite?

Simona Veteleanu Director general, Travel Biz
De exemplu, un pachet de 5 nopti pe Valea Prahovei la un hotel de 3* se situeaza, in general, intre 1.200 si 1.800 lei/persoana, iar la un hotel de 4* intre 1.600 si 2.200 lei/persoana (incluzand, de obicei: cazare cu mic dejun, cina festiva de Revelion si acces la diverse facilitati ale hotelului).

Prin comparatie, avem o oferta de grup pentru Revelion la Praga, 5 nopti cazare la hotel 3*, cu bilet de avion, mic dejun si taxe de aeroport incluse, la preturi pornind de la 395 euro/pers, iar un pachet de Revelion in Dubai incluzand 5 nopti cazare cu mic dejun, bilet de avion (Austrian), taxe de aeroport, transferuri, tur de oras, jeep safari si cina, croaziera, taxa de viza, taxe locale si asistenta are preturi ce pornesc de la 828 euro. La aceste ultime oferte, se aplica in plus si importante reduceri pentru cei care fac rezervarile din timp.
Cristian Francu CEO, Klever Travel
In Romania, la fel ca in Strainatate, Tarifele de Craciun sunt intotdeauna mai mici decat cele de Revelion. De multe ori in Statiunile de Schi din Alpi, pachetele de Craciun si Revelion sunt vandute impreuna.
In Romania spre exemplu, un Craciun in Maramures, la o Pensiune turistica costa 550 lei, in vreme ce Revelionul la aceeasi pensiune costa 770 lei. La fel si in Bucovina, tarifele de Craciun pornesc de la 4 - 500 de lei/persoana (ajungand si la 1.400 de lei), in timp ce de Revelion tarifele pornesc de la minim 550 de lei si ajung pana la peste 2.000 de lei, in functie de mesele si de numarul de nopti incluse in pachet.
Un Revelion ieftin in Romania porneste de la 417 lei de persoana (aproximativ 95 de euro), in Mamaia, pe Litoral, la un Hotel de 4 stele - cazare 3 nopti cu Mic Dejun si Petrecere de Revelion.
Cu 138 de euro poti petrece un sejur de 3 nopti, cu Pensiune Completa la un Hotel de 4 stele in Balchik. Iar cu 180 de euro un sejur tot de 3 nopti insa cu regim All Inclusive, la un 4 stele din Nispurile de Aur, pe litoralul bulgaresc.
In Romania, pachetele de Revelion pentru bugetele mici pornesc de la circa 700 de ron/persoana in statiuni precum Caciulata sau Baile Tusnad. Exista si oferte de cazare in Vile pe Valea Prahovei sau Valea Doftanei, in care tariful de persoana este sub 500 de ron/persoana (aproximativ 100 euro), insa in oferta este inclusa numai cazarea si conditia principala ramane inchirierea in intregime a vilei respective.
Pentru cei care se grabesc, se mai gasesc locuri in Pensiunile de pe Valea Prahovei cu tarife intre 1000 si 1900 ron/persoana pentru Revelion, si intre 650 si 1500 ron/persoana de Craciun.
Pachetele de Revelion disponibile inca in Hotelurile din Poiana Brasov, Sinaia sau Predeal ajung la tarife intre 1500 si 2000 de ron, adica peste 400 de euro/persoana.
In Bulgaria, gasim munti de peste 2900 metri, cu domenii schiabile de zeci de kilometri si partii interconectate prin instalatii de transport pe cablu dar si cu hoteluri de clasa la preturi de Criza pornind de la 25 de euro/noapte in apartament de 4 persoane. Adica putem sta 4 nopti cu doar 100 de euro/persoana.
Probabil cele mai ieftine Revelioane in strainatate raman cele in Grecia, unde tarifele pornesc de la 19 euro/noapte, iar un sejur de 3 nopti cu transport cu autocarul inclus costa doar 119 euro de persoana.
Revelioanele in Budapesta, Viena, Praga, Atena sau Istanbul costa pana in 300 de euro/persoana cu transport cu autocarul inclus
Revelionul in Paris sau Amsterdam porneste de la 380 - 400 de euro/persoana.
Un Revelion in Egipt porneste de la preturi de 439 euro + taxe + cina de Revelion, adica pentru 630 de euro de persoana cu toate taxele si serviciile incluse puteti petrece un Revelion cu Demipesiune la 3 stele, la Soare, la Plaja si la Piramide, cu plecare pe 28 decembrie 2010.
De Craciun, in fapt de Craciun si Revelion, cu plecare pe 25 decembrie 2010 si intoarcere pe 01 ianuaie 2011, avem oferta speciala in Egipt, cu tarife pornind de la 530 de euro/persoana cu toate taxele incluse, insa fara cina de revelion si cu cazare la 3 stele cu HB.
Un Revelion in Cipru porneste de la 390 de euro/persoana, cu toate taxele incluse - insa vremea nu este chiar de Plaja ca in Egipt.
La fel un Revelion in Tunsia porneste de la 350 de euro/persoana, 450 de euro/persoana cu toate taxele incluse.
In Dubai, un Revelion costa aproximativ 1000 de euro/persoana.
Madalina Pacuraru Managing Partner, Has Has
Daca e sa facem o comparatie intre tarifele serviciilor turistice din Romania si cele din strainatate, putem spune ca in Romania, tarifele sunt uneori mult prea mari raportat la nivelul calitatii serviciilor oferite.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri