Q&A: Cum vor evolua tarifele RCA si Casco in 2011?


Sapte societati de asigurare au notificat pana in prezent Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) cu privire la tarifele de prima stabilite pentru 2011 aferente asigurarilor obligatorii RCA si criteriile proprii de corectie a acestora. Citeste o dezbatere cu patru specialisti din piata cu privire la cum ar putea evolua tarifele de prima RCA si Casco in 2011.

2 Evolutia primelor la asigurarea RCA va fi aceeasi si pentru masinile luate in leasing?

Razvan Pavel director tehnic auto, Groupama Asigurari
Segmentul autovehiculelor de leasing este unul aparte, insa doar in ceea ce priveste asigurarea Casco.

Desi este afectat dramatic de criza, reprezinta inca un important canal de vanzare pentru companiile de asigurari. Daca ne referim insa la RCA, atunci nu putem afirma decat ca se supune regulilor impuse intregului portofoliu.
Cristian Fugaciu director general, Marsh Romania
La aceasta intrebare directorul general Marsh Romania nu a oferit raspuns.
Alexandru Pintilie administrator delegat, Pintilie Broker de Asigurare
In cazul masinilor achizitionate in leasing, societatile de asigurare pot aplica doua politici in ceea ce priveste asigurarea RCA, fie asigurarea este incheiata in functie de asigurat, fie in functie de utilizator (poate fi persoana fizica sau juridica).

In acest sens, evolutia pentru tarifele la asigurarile pentru masinile luate in leasing va coincide cu evolutia tarifelor pentru segmentele de clienti persoana fizica sau persoana juridica, dupa caz.
Augustin Pop director general, Asigura-ieftin.ro
Consider ca valorea primei RCA pentru masinile achizitionate in leasing va evolua in aceeasi directie cu pretul pietei RCA-urilor in general si invoc din nou ca motiv principal criza financiara. Rata contractelor de leasing neperformante a crescut considerabil in ultimii ani, iar eventualele reduceri de tarife oferite acestor categorii de asigurati nu sunt sustenabile.
preview intrebare
1
2
3
4
5
6
7
8
Setari Cookie-uri