Q&A: De ce isi cumpara romanii masini hibride


Emisiile scazute de noxe, lipsa taxei de poluare, care se mentine si pentru anul 2011, precum si consumul mai redus de combustibil, sunt principalii factori care ii determina pe romani sa cumpere masini hibride, potrivit importatorilor auto.

2 Cum ar putea stimula statul vanzarile de masini ecologice?

Adrian Pascu brand manager, Porsche/Bentley/Lamborghini
Sunt state in UE unde, pe langa lipsa taxei la inmatriculare, statul subventioneaza achizitia unei astfel de masini si acorda alte facilitati (impozite reduse, etc)
Cristi Vlasin sales manager, BMW Group Romania
In primul rand, trebuie inteles ca un automobil este ecologic pentru ca are emisii scazute, nu pentru ca foloseste o anumita tehnologie. Am demonstrat aceasta cu tehnologiile noastre BMW EfficientDynamics. Prin urmare, pentru a sustine modelele ecologice, principalul reper pentru calcularea taxei de inmatriculare trebuie sa fie emisiile de CO2 si nu dimensiunea motorului. Avem propulsoare, cum este cazul BMW 320d EfficientDynamics, care ofera un nivel de emisii de nivelul celor de cilindre mai mica, si ofera si un plus de putere, insa taxele ne penalizeaza doar pentru ca motorul are capacitatea mai mare.

Asteptam un program de stimulare a masinilor electrice. Avem mai multe modele in Europa de Vest, cu state care ofera o prima pentru achizitionarea automobilelor electrice. Este vorba de una din cele mai importante directii de extindere a industriei auto, care aduce in atentia consumatorului un produs complet nou cu un nou comportament de utilizare (de la stilul de condus, la alimentare si intretinerea automobilului). De aceea este nevoie de un efort sustinut pentru a creste nivelul de acceptare pentru aceste produse noi.
Florin Nita PR & Sales Coordinator, Honda Trading Romania
In o serie de state europene statul stimuleaza achizitia de masini hibride prin oferirea de prime la achizitionare. In Romania exista avantajul taxei de poluare zero care, daca ar fi combinata cu o astfel de prima, ar putea impulsiona puternic innoirea parcului auto cu masini cu grad redus de poluare.
preview intrebare
1
2
3
4
5
Setari Cookie-uri