Este anul 2025, se comemoreaza 10 ani de la Colectiv

/     25.10.2019

La Antena 4 Ion Cristoiu, putin patat pe vesta sa maronie, se intreaba, retoric, “dar cine le-a dat tinerilor din acea noapte, acum 10 ani, flacaruile alea?!”. Gadea da aprobator din cap si, parand ca se uita in gol, spune ca procurorii sunt de vina, Basescu si apoi Iohannis. Sau invers. Oricum e totul un complot.

Au trecut 10 ani de la tragedia Colectiv. Presedintele Victor Ponta, flancat de ministrul Florian Bodog si de ministrul Gabriel Oprea dau o declaratie seaca despre cum fii si fiicele Romaniei nu vor fi uitati niciodata. Din spate, vorbind la telefon, se vede Raed Arafat. La un moment dat il pufneste rasul, dar, amintindu-si ca este in direct si filmat, isi compune o mimica grava.

Similara cu a generalilor si coloneilor din sala de conferinte, plini de epoleti si de pensii speciale.

In paralel, pe strada mohorata, cateva zeci de oameni se indreapta, cu candele in maini, catre fosta fabrica unde, in urma cu o decada, 64 de tineri si-au pierdut viata. Ei sunt flancati de circa o mie de jandarmi care ii obliga sa mearga cuminti, incolonati, ocolind bolarzii cenusii de pe trotuare.

Documentare si programe speciale, la un an de la tragedia din Colectiv

/     29.10.2016

Televiziunea Romana, dar si posturile Pro TV, Digi24, Antena 1, Kanal D si Discovery Channel vor difuza, in acest weekend, documentare si programe speciale despre incendiul din clubul Colectiv, la un an de cand a avut loc tragedia, scrie News.ro.

Kanal D va difuza, sambata seara, de la ora 20.00, o editie-document a emisiunii “Asta-i Romania!”, care va prezenta povestea celor care au murit in urma incendiului din clubul Colectiv, dar si a supravietuitorilor tragediei.

Pro TV va transmite, duminica, de la ora 18.00, o editie a emisiunii ”Romania, te iubesc!” despre cei implicati in tragedia din clubul Colectiv, despre supravietuitori, despre dramele celor care inca au nevoie de ingrijiri medicale si despre durerea parintilor care si-au pierdut copiii in urma incendiului. Televiziunea a difuzat, in cadrul Stirilor Pro TV, pe parcursul saptamanii, mai multe materiale despre Colectiv.

Emisiunea prezinta marturii si imagini emotionante despre cum s-au adaptat victimele, prin ce au trecut in timpul tratamentului, cum si-au gasit resursele pentru a merge mai departe, parintii indoliati, dar si declaratiile autoritatilor despre tragedia de la Colectiv, lipsa responsabililor pentru o drama cu care a empatizat intreaga tara si a scos in strada zeci de mii de oameni revoltati. Realizatorul Alex Dima a vorbit cu Raed Arafat si Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii la acea data, despre ce s-a intamplat in acea noapte, cum s-au luat deciziile si ce se putea face mai mult pentru victime.

Laurentiu Istrate si-a pierdut baiatul de 22 de ani: "30 oct 2015, ultima zi fericita din viata mea, a familiei mele si mai ales a baiatului meu, Claudiu Bogdan, Dani, cum il alintam. A supravietuit incendiului, dar dupa chinuri groaznice s-a stins. Ne mai motiveaza un singur lucru - fetita noastra (...) Ar trebui totusi ca cineva sa se gandeasca nu la calcule matematice meschine despre cat costa salvarea unei vieti, ci sa se gandeasca ca viata unui om e nepretuita si trebuie...

Un an de la Colectiv: victimele inca asteapta sa li se faca dreptate

/     31.10.2016

A trecut un an de la incendiul din Colectiv, tragedia care a ingrozit intreaga tara si ne-a aratat urmarile care pot aparea din cauza neglijentei si inconstientei unor autoritati abilitate sa mentina buna desfasurare a societatii. Cu pacienti transferati din spitalele romanesti in strainatate, cu oameni in strada ce au strigat pentru schimbare si demisii in randul oficialilor. A trecut un an, dar ce s-a intamplat cu presupusii vinovati? A platit cineva pentru aceasta tragedie?

Un incendiu in urma caruia 64 de persoane au decedat si peste 100 au ramas cu sechele pe viata. Artisti, olimpici, fotografi, studenti straini, simpli oameni care au vrut doar sa isi sustina trupa preferata la un concert.

A trecut un an de la acest eveniment, iar familiile indoliate si supravietuiroeii inca se intreaba cine va plati pentru aceasta tragedie. Oamenii care au iesit in strada dupa aceasta tragedie inca asteapta ca vinovatii sa fie trasi la raspundere si sistemul sa recunoasca ca e bolnav si are nevoie de o reorganizare. Primul eveniment notabil a fost demisia Guvernului Ponta, care, in urma presiunii oamenilor din strada, a demisionat si a lasat locul guvernului tehnocrat.

Trafic restrictionat duminica, in Capitala,pentru comemorarea Colectiv

/     29.10.2016

Traficul rutier va fi restrictionat, duminica, intre orele 12.00 si 23.00, in mai multe zone din centrul Capitalei, inclusiv in zona Pietei Bucur, pe strazile Bucur, Intre Garle si Verzisori, pentru ceremoniile comemorative care se vor desfasura in fata fostului club Colectiv, anunta Brigada Rutiera a Capitalei, scrie News.ro.

In conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulatie din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, duminica, intre orele 12.00 si 23.00, vor avea loc activitati comemorative in zona Fabricii Pionierul - Piata Bucur, precizeaza Brigada Rutiera.

Politistii mentioneaza ca, in functie de numarul participantilor, se va restrictiona traficul auto, progresiv, pe Strada Bucur, Strada Intre Garle si Strada Verzisori, strazi care converg spre Piata Bucur.

- adunarea participantilor intre orele 13.00 - 14.00 in Piata Universitatii (zona statuilor - platoul de deasupra parcarii subterane);

Tratamentele pentru 38 de raniti din Colectiv au fost deblocate de catre Ministerul Sanatatii

/     27.06.2016

Tratamentele celor 38 de victime ale caror tratamente fusesera invalidate la decontarea catre spitale au fost incheiate, fiind deblocate peste 1,1 milioane lei, anunta Ministerul Sanatatii (MS).

Din suma totala pe care spitalele o mai aveau de recuperat de la Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti - 1.174.218,53 lei, verificarile efectuate cu sprijinul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si al Ministerului Sanatatii au putut debloca spre decontare suma 1.167.343,33 lei, potrivit MS, conform News.ro

Din cele sase spitale vizate, cinci spitale mai trebuie sa recupereze o suma totala de 6.875,2 lei din cauza unor raportari in Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) invalidate de catre Scoala Nationala de Sanatate Publica.

Cele cinci spitale care mai au de recuperat bani sunt: Spitalul Universitar de Urgenta, Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Universitar de Urgenta Elias si Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni. Ministerul Sanatatii recomanda acestor spitale sa se adreseze Scolii Nationale de Sanatate Publica pentru analiza motivele pentru care acele servicii au fost respinse.

Colectiv: Spitalele puse sa plateasca ingrijirea ranitilor

/     26.05.2016

Probleme in cazul ranitilor din Colectiv. Casa de asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti a respins achitarea a aproape 30 de fise medicale ale ranitilor din incendiu, motivul principal fiind faptul ca pacientii nu aveau card de sanatate si nu erau asigurati, astfel ca spitalele se afla in situatia de a plati tratamentele acestor raniti, internati in urgenta de cod rosu, au povestit, mai multi manageri de unitati sanitare.

"Subfinantarea spitalelor de urgenta este tot mai acuta. Spitalele ar trebui platite pentru realizat si nu pe contractat. Cazurile contractate sunt mai putine decat cele realizate. Dar Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) refuza imens la plata. Numai in ultimul trimestru al anului 2015 au fost peste 1.800 de fise invalidate care, per total, inseamna 4,5 milioane lei, adica un milion de euro", a explicat dr. Daniela Safta, directorul medical al Spitalului Universitar de Urgenta Elias din Capitala, conform News.ro

Motivul pentru care ancheta in cazul Colectiv stagneaza

/     23.05.2016

Incendiul de la Colectiv a dus la decesul a 64 de persoane. Ancheta in acest caz stagneaza, deoarece refacerea urmarii penale, in dosarul reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov trasi la raspundere pentru producerea tragediei, va reincepe dupa ce peste o suta de raniti si urmasi ai victimelor vor fi chemati pentru a preciza ce daune vor, conform News.ro

Surse judiciare au declarat ca refacerea anchetei in cazul capitanilor Antonina Radu si George Matei de la ISU Bucuresti-Ilfov ”stagneaza” pe motiv ca trebuie refacute o serie de acte de urmarire penala, asa cum a stabilit Curtea Militara de Apel prin decizia de restituire a cauzei.

Intre altele, precizeaza sursele citate, procurorii militari vor solicita tuturor ranitilor si urmasilor victimelor sa se prezinte la sediul Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiunile de coruptie savarsite de militari, din cadrul DNA, sau sa transmita pretentiile civile ca urmare a tragediei.

Concret, explica sursele citate, procurorii intampina dificultati in chemarea acestora, multi fiind in imposibilitate de prezentare, motiv pentru care refacerea urmaririi penale va stagna.

Numarul de copii la clasa trebuie sa fie mai mic, profesorii nu au cum sa faca fata la 40. Macar sa fie 20-25 intr-o clasa, pentru ca altfel nu poti sa lucrezi decat frontal, desi ne dorim metode moderne de predare

Antreprenor: Profesorii ar trebui sa castige minim 700 de euro

/     19.05.2016

Principalele provocari, dar, in acelasi timp, si masuri care pot imbunatati educatia din Romania sunt descentralizarea sistemului educational, formarea continua a profesorilor, cresterea salariilor la cel putin 700 de euro si scaderea numarului de elevi la clase, a declarat pentru wall-street.ro Fabiola Hosu, CEO si fondator al institutiei de invatamant privat Questfield School .

"Credem ca, pentru educatia din Romania, principala provocare ramane procesul de descentralizare, si anume transferul de autoritate, responsabilitate si resurse catre unitatile de invatamant si comunitatea locala in ceea ce priveste luarea deciziilor si managementul general si financiar. Acest lucru implica participarea factorilor non-administrativi, adica a parintilor, a ONG-urilor, a mediului de afaceri, a asociatiilor profesionale, a partenerilor sociali (reprezentanti ai societatii civile) la procesul de luare a deciziilor", a explicat Fabiola Hosu.

Mai mult, potrivit antreprenoarei, sistemul de invatamant ar trebui sa fie un organism viu care sa se muleze pe nevoile actuale ale societatii.

Am reusit sa vedem ca intr-adevar oamenii isi doresc aceste tipuri de tichete valorice

Up Romania: Angajatii ar merge mai des la teatru daca ar primi tichete

/     09.05.2016

Romania s-ar putea inspira din practicile care au loc in vestul Europei, unde companiile isi incurajeaza angajatii sa mearga la institutii culturale, precum teatre sau muzee, oferindu-le tichete valorice, sub forma bonurilor de masa. Aceasta practica ar creste mult numarul iesirilor cu scop cultural pe care le fac angajatii, a declarat pentru wall-street.ro directorul general al companiei Up Romania, Elena Pap.

"In piata tichetelor de valorice sunt atat de multe produse care pot fi promovate. Mi-as dori o deschidere mult mai mare a factorilor de decizie si catre produse de genul celor culturale. In Franta, de exemplu, angajatorii ofera din banii lor tichete pentru vizitarea de muzee, pentru mers la teatru. Cand ai astfel de produse in mana, sigur ai timp sa vizitezi un muzeu, sigur ai timp sa mergi la o piesa de teatru", a spus sefa companiei emitente de tichete valorice.

Ea a adaugat ca organizatia pe care o conduce a demarat deja un studiu prin care vrea sa afle care este perceptia angajatilor si a angajatorilor pentru aceste produse.

Am reusit sa vedem ca intr-adevar oamenii isi doresc aceste tipuri de tichete valorice

Plangere penala impotriva Spitalului Floreasca: Care este motivul acuzatiei

/     06.05.2016

In plangerea penala pe care Corpul de control al premierului vrea sa o depuna impotriva Spitalului Floreasca, acestia acuza un posibil fals in declaratii in legatura cu functionarea Sectiei de Arsi, au declarat joi pentru News.ro

Corpul de control al premierului intentioneaza sa depuna la Parchetul ICCJ o plangere penala impotriva Spitalului Floreascsa, conform surselor citate.

Corpul de control al premierului Dacian Ciolos a constatat inadvertente intre informatiile furnizate de unitatea medicala, la momentul elaborarii raportului privind actiunile in cazul incendiului de la Colectiv, in legatura cu functionarea Sectiei de Arsi si situatia de fapt, au relatat aceleasi surse pentru News.ro.

Potrivit acestora, in plangerea penala impotriva Spitalului Floreasca ar urma sa se faca referire la infractiunea de fals in declaratii.

La momentul elaborarii raportului privind interventia in cazul incendiului de la Colectiv, au precizat sursele citate, Spitalul Floreasca ar fi trimis in scris urmatorul raspuns catre Corpul de control: "Unitatea s-a deschis si a facut 78 operatii, dintre care 67 cu victimele de la Colectiv au fost facute in unitatea moderna de arsi".

Sunt situatii cand stam cate sase luni sa ne aloce certificatele de absolvire pentru cei care au urmat programele noastre, iar cand ni le livreaza, trebuie sa facem adevarate eforturi de a primi macar jumatate din cate avem nevoie.

CBC Romania: Management bazat pe performanta, necesar la stat

/     27.04.2016

Angajatii din institutiile de stat intarzie uneori si sase luni sa acorde companiilor actele de care au nevoie pentru desfasurarea activitatilor, iar o solutie pentru corectarea acestei situatii ar fi implementarea unui sistem de management bazat pe performanta, a declarat pentru wall-street.ro Petre Nicolae, seful companiei de training si consultanta CBC Romania.

"Cele mai dese blocaje intalnite in activitatea noastra sunt legate de situatiile in care trebuie sa acreditam un nou program de training, cum este cel de consultant in managementul afacerilor. A trebuit sa angajam “experti” care habar nu aveau despre consultanta, dar faceau parte din corpul expertilor ANC-CNFPA. O alta mare problema a fost legata de competentele si expertizele pe care trebuie sa le aiba aceasta meserie. In acest sens, ne-au impus standarde care nu aveau nicio legatura cu aceasta meserie si asta pentru ca habar nu au despre ceea ce fac", a explicat Petre Nicolae.

Sunt situatii cand stam cate sase luni sa ne aloce certificatele de absolvire pentru cei care au urmat programele noastre, iar cand ni le livreaza, trebuie sa facem adevarate eforturi de a primi macar jumatate din cate avem nevoie.

Asociatia Colectiv: Niciun vinovat de la Colectiv nu va scapa nepedepsit!

/     25.04.2016

Reprezentantii Asociatiei Colectiv GTG3010 au depus in fata sediului DNA, un numar de 64 de lumanari, anuntand ca in perioada urmatoare vor fi facute si sesizari cu privire la fraudarea semnaturilor pentru candidatura la primarie in cazul lui Cristian Popescu Piedone,conform Mediafax.ro

"Am depus 64 de lumanari. Vrem sa trezim procurorii. Nu este normal ca un domn sa vrea sa candideze la primarie, desi are dosare care nu se mai finalizeaza ", a declarat Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010.

Cele 64 de lumanari, reprezentand numarul mortilor din Clubul Colectiv, au fost depuse la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie, alaturi fiind asezate mesajele "Nu va grabim, doar va amintim" si "Niciun vinovat de la Colectiv nu va scapa nepedepsit".

Rudele victimelor din clubul Colectiv anunta ca in urmatoarea perioada vor fi facute si plangeri la DNA.""Justitia a stabilit ca in cazul strangerii de semnaturi pentru Piedone a fost vorba despre frauda. Vom face plangere la procuratura, pentru ca procuratura doarme. DNA cheama tot felul de politicieni la audieri care se retrag din competitie, dar Piedone candideaza", a mai spus Eugen Ianuc pentru MEDIAFAX.

Piedone nu renunta la candidatura: sa ma omoare sau sa ma lase sa ma supun judecatii la vot

/     21.04.2016

Cristian Popescu Piedone a anuntat ca nu renunta la candidatura pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4. Pentru a intra din nou in cursa pentru acest post el va initia o noua campanie de strangere de semnaturi, acesta a afirmat ca exista doar doua variante- "sa ma omoare sau sa ma lase sa ma supun judecatii la vot".

"Vad ca se da o lupta pe viata si pe moarte sa imi fie impiedicata candidatura. Ei bine, nu au decat doua optiuni, sa ma omoare sau sa ma lase in pace sa ma supun judecatii Dvs, la vot, pe 5 iunie. (...) Va anunt ca voi initia o noua campanie de strangere de semnaturi, de data aceasta de doua ori mai multe, ca poate asa vom putea trece peste toate mizeriile pe care le pregatesc cei care vor puterea cu orice pret!", a mentionat Piedone, pe reteaua de socializare, conform Mediafax.

Fostul primar, urmarit penal dupa tragedia din Colectiv, a mai sustinut ca cei interesati vor putea urmari pe Facebook procesul de strangere de semnaturi. "Voi fi prezent pentru aceasta campanie de semnaturi. Va dura pana in ultima zi de campanie si asa vor vedea cu totii ca semnaturile sunt autentice. Cer si televiziunilor ca, daca vor si sunt interesate, sa transmita LIVE tot procesul pentru a observa pas cu pas ca este o procedura corecta si transparenta.

Motivarea instantei in cazul Piedone: Comunitatea, singura in masura sa sanctioneze candidatul

/     19.04.2016

Decizia prin care s-a respins contestatia depusa de Asociatia " Colectiv pentru Viitor" ,privind candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4 , a fost motivata pe ideea ca pentru sanctionarea lui, daca va fi cazul, se va ocupa comunitatea, conform Mediafax .

"Instanta subliniaza ca legea (...) nu prevede drept conditie de admisibilitate a candidaturii buna reputatie a candidatului si nici nu ar putea stipula o asemenea conditie, intrucat intr-un stat democratic fiecare cetatean cu drept de vot poate, conform aprecierii sale subiective, sa voteze un anumit candidat sau sa se abtina de la a-l vota", au explicat magistratii.

De asemenea, judecatorii sustin ca "a lasa o asemenea apreciere de ordin subiectiv – buna reputatie a candidatului – la latitudinea unui numar restrans de persoane (membrii biroului electoral, judecatori etc.), cu consecinta impiedicarii unei persoane, care indeplineste formal conditiile legale, sa candideze, ar contraveni acestui principiu democratic ca fiecare persoana este libera sa voteze un reprezentant al comunitatii sale, in functie de aprecierea subiectiva a fiecarui votant si de convingerile sale politice, indiferent de indignarea provocata de aceasta candidatura unui grup de persoane si indiferent de numarul acestora".

Procurorul general interimar: Ancheta in cazul Colectiv se apropie de final

/     18.04.2016

Suspectii din dosarul Colectiv, patroni clubului si reprezentantii firmei de artificii, au fost citati, la sediul Parchetului General, au declarat surse judiciare.

Potrivit surselor judiciare ce sase suspecti au fost chemati la Parchetul General,, pentru a li se comunica acte procedurale ce au fost efectuate si pasi premergatori trimiterii in judecata a dosarului", conform Mediafax.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat, joi, ca ancheta este aproape de final si ca ar putea fi trimisa in instanta in aproximativ doua saptamani.

Patronii Clubului Colectiv, Paul Gancea si Costin Mincu, dar si cei ai firmei de la care au provenit artificiile, Daniela Nita si Viorel Zaharia, au fost si pe 8 aprilie la Parchetul General unde li s-au adus la cunostinta noi acuzatii.

Andre Rieu, mesaj pentru supravietuitorii din Colectiv: "Sper ca muzica mea ii va ajuta

/     15.04.2016

Violonistul olandez Andre Rieu a revenit in Romania pentru a sprijini victimele incendiului din Colectiv. Acesta a donat profitul obtinut din vanzarea DVD-ului "Andre Rieu Live in Bucuresti", in cadrul unui eveniment desfasurat in Bucuresti, la Athenee Palace Hilton.

Inainte si dupa Colectiv. Sute de tineri care s-au aflat in noaptea de 30 octombrie 2015 in clubul Colectiv de pe strada Tabacarilor numarul 7, tineri frumosi, senini, legati prin pasiunea pentru rock si pentru trupa Goodbye to Gravity au privit moartea in ochi si i-au sfidat chemarea. Au refuzat sa se desprinda de firul subtire al vietii si au luptat pentru a trai si a se intoarce acasa, la familii, prieteni, job-uri si pretioasele nimicuri care dau contur fiecarei zi, conform Mediafax.

Colectiv ramane o rana deschisa in societatea romaneasca, o rana care refuza sa se cicatrizeze, un moment care nu trebuie sa treaca in amortire, peste care sa se astearna uitarea, asa cum a declarat unul dintre parintii „cu inimi cicatrizate”, Eugen Iancu, care l-a pierdut pe fiul sau, Mihai, dupa incendiul din Colectiv, in urma complicatiilor suferite din cauza arsurilor.

Acuzatii noi pentru patronii clubului Colectiv si cei ai firmei de unde au provenit artificiile

/     11.04.2016

Paul Gancea si Costin Mincu, patronii Clubului Colectiv, dar si Daniela Nita si Viorel Zaharia, patronii firmei de la care au provenit artificiile, au ajuns la Parchetul General unde li se vor aduce la cunostinta noi acuzatii, au declarat surse judiciare.

Patronii Clubului Colectiv si cei ai firmei de la care au provenit artificiile, au ajuns la sediul Parchetului General unde procurorii le aduc la cunostinta faptul ca s-au extins acuzatiile in cazul lor, conform Mediafax.

Potrivit surselor citate, in cazul lui Gancea Mincu si a Danielei Nita, procurorii vor extinde acuzatiile la noi presupuse fapte de vatamare corporala si la incalcarea legistiei privind legislatia muncii, in cazul lui Viorel Zaharia au extins acuzatiile la alte noi presupuse fapte de vatamare corporala.

Ce au la baza noile acuzatii

Potrivit surselor judiciare, noile acuzatii au la baza noi plangeri din partea victimelor precum si un raport al Inspectoratului Teritorial de Munca.

Medicii din Belgia: Pacientii din Colectiv erau "bombe bacteriologice"

/     08.04.2016

Rudele victimelor din clubul Colectiv se gandesc serios sa actioneze in instanta spitalele, deoarece , spun acestia, multe dintre ele refuza sa le dea fisele de observatie ale decedatilor, a declarat Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010.

Multe dintre rudele victimelor nu au primit fisele medicale ale persoanelor decedata, nici la 151 de zile de la tragedie. Pe motiv ca nu le permite legea, mai multe spitale din Romania refuza sa le elibereze documentele persoanelor decedate, conform Mediafax.

"Luam in calcul sa actionam in instanta spitalele pentru a primi fisele de observatie ale copiilor care au murit, urmeaza sa stabilim si cu avocatii cum vom actiona, a declarat pentru MEDIAFAX, Eugen Iancu presedintele Asociatiei Colectiv GTG 3010.

Actul normativ la care medicii fac referire este Legea 23 din anul 2003 privind Drepturile Pacientilor care spune ca "toate informatiile privind starea pacientului, rezultatele investigatiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale sunt confidentiale chiar si dupa decesul acestuia iar informatiile cu caracter confidential pot fi furnizate numai in cazul in care pacientul isi da consimtamantul explicit sau daca legea o cere in mod expres" .

Asociatia Colectiv: Vrem sa-l dam in judecata pe Raed Arafat

/     29.03.2016

Eugen Iancu, presedintele Asociatiei Colectiv, a declarat ca il considera vinovat pe Raed Arafat pentru modul in care s-a actionat la club in noaptea incendiului si ca acesta va trebui sa raspunda in fata instantei, scrie Mediafax .

''Poate Arafat scapa, dar asta trebuie sa o hotarasca legea. Eu imi doresc asta (sa il actionez in judecata n.r.) pentru ca il consider vinovat. El este imaginea, el a iesit la televizor'', a spus Eugen Iancu, la lansarea Asociatiei Colectiv GTG 3010, fondata de supravietuitori din Colectiv si de parintii si rudele victimelor.

Asociatia isi propune sa reprezinte interesele persoanelor afectate de incendiul din clubul Colectiv, din data de 30 octombrie 2015, si sa deruleze activitati care sa previna astfel de tragedii in Romania. Membrii fondatori ai Asociatiei sunt Eugen Iancu, Laura Belu, Laurentiu Istrate, Ema Barascu, Irina Chelba, George Hogea si Mariana Oprea. Eugen Iancu, tatal lui Alexandru Iancu, un tanar de 25 de ani care a murit in urma incendiului din Colectiv, a spus ca cei vinovati, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, care a dat aviz de functionare clubului, pana la Raed Arafat, trebuie sa plateasca in fata legii pentru ce s-a petrecut in Colectiv.

La mai bine de 4 luni de la tragedie, inca o victima a incendiului de la Colectiv a decedat

/     15.03.2016

Inca o victima a incendiului din clubul Colectiv a murit, luni, la Spitalul Foreasca din Capitala, numarul persoanelor decedate ridicandu-se la 64.

Un tanar in varsta de 21 de ani a murit, luni, la Spitalul Floreasca din Capitala, fiind ultima victima de la Colectiv internata intr-un spital din Romania. Decesul tanarului a survenit la aproape 5 luni de a tragedia din Colectiv, fiind a 64-a persoana care a murit din cauza leziunilor grave provocate de incendiu, conform Mediafax.

Surse din ministerul Sanatatii au declarat pentru MEDIAFAX ca "decesul a fost declarat la ora 12.35, la Spitalul Floreasca".

In urma incendiului din 30 octombrie 2015 din Clubul Colectiv si-au pierdut viata 64 de persoane, dintre care 27 au murit in incendiu, 25 in spitalele din tara si 12 in spitalele din strainatate. Dupa incendiu au fost internati in spitalele din Capitala 147 de raniti.

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile

Setari Cookie-uri