Cine sunt grecii care fac afaceri de miliarde in Romania?

Cine sunt grecii care fac afaceri de miliarde in Romania?Desi Grecia are datorii de mai multe sute de miliarde de euro, carora nimeni nu le mai stie numarul, companiile elene fac afaceri de miliarde de euro si au cote semnificative pe piete importante din Romania, precum sectorul financiar, telecom sau real-estate, scrie DailyBusiness.ro.

Chiar luni, complexul comercial City Mall din Bucuresti, aflat in insolventa de aproximativ un an, a fost cumparat pentru 17,3 milioane de euro de compania Star Imob Construct, controlata de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas.

Referendum in Grecia. Accepta sau nu planul de ajutorare?

Referendum in Grecia. Accepta sau nu planul de ajutorare?Nici bine n-au fost salvati, ca grecii surprind din nou lumea, anuntand ca vor organiza un referendum daca sa accepte sau nu pachetul de ajutor propus de UE si finantatorii internationali, precum si masurile de austeritate incluse. Unda de soc a lovit imediat pietele financiare ale lumii, mai ales ca referendumul ar putea contine si o intrebare-cheie: vreti sa revina Grecia la drahma?

Votul popular asupra masurilor de austeritate readuce incertitudinea in ceea ce parea o problema rezolvata pentru moment, criza datoriilor suverane ale tarilor din zona euro. Nu este foarte clar cum va fi formulat referendumului, sigur va intreba grecii daca sunt pregatiti sa suporte masurile de austeritate in schimbul ajutorului financiar, titreaza Capital.ro.

Crestere economica peste asteptari in T3

Crestere economica peste asteptari in T3In trimestrul trei cresterea economica este estimata la 3%, ceea ce aduce primul rezultat mai consistent dupa trei ani.

Cresterea economica peste asteptari din al treilea trimestru, estimata la 3% de presedintele Traian Basescu, impinge prognozele analistilor pentru intregul an spre 2%, fata de 1,5% estimarea oficiala, dupa doi ani in care economia s-a luptat sa iasa din recesiune, noteaza Zf.ro.

Criza joburilor vine in 2012

Criza joburilor vine in 2012Organizatia Internationala a Muncii - o agentie a ONU cu sediul la Geneva - a lansat raportul anual "World of Work", noteaza Fin.ro.

Mesajul principal al raportului este ca, indiferent daca Europa este lovita de o recesiune in W sau nu, din perspectiva locurilor de munca, criza va continua.

"Urmatoarele luni vor fi cruciale in evitarea cresterii somajului si a nelinistii sociale", se arata in raport.
" In urmatorii 2 ani, sunt necesare 80 de milioane de noi locuri de munca pentru a ajunge la nivelul de dinaintea crizei. 27 de milioane dintre acestea ar trebui sa se regaseasca in economiile avansate."


Cine este italianul care va apara euro de italieni, la Frankfurt?

Cine este italianul care va apara euro de italieni, la Frankfurt?Italianul Mario Draghi preia azi conducerea Bancii Centrale Europene de la francezul Jean Claude Trichet, chiar in perioada de gratie acordata de piete monedei .

Dezastrul monetar european tocmai a fost evitat de un acord de ultima ora dintre liderii europeni. Dar Italia nu poate fi exclusa din Euroland la fel de usor cum ar fi fost cu Grecia, noteaza Money.ro.

Decisa dinainte de izbucnirea crizei datoriilor (care insa ar fi trebuit sa nu surprinda pe decidenti) succesiunea la carma BCE vine acum intr-un moment vital al existentei institutiei, careia, de altfel, i s-a si prezis, la un moment dat, decesul, odata cu cel al monedei a carei sanatate o ingrijeste. Doua perspective sunt interesante, chiar daca inevitabil seamana intre ele, de la un punct incolo.