Secretul milioanelor de pensii care ies in minus la buget

Secretul milioanelor de pensii care ies in minus la bugetRestantierii la bugetul asigurarilor sociale de stat acumulasera datorii de circa 7,72 miliarde de lei pana la jumatatea acestui an, scrie evz.ro.

Din acesti bani, statul ar putea plati aproape zece milioane de pensii.

Companiile care au restante la bugetul asigurarilor sociale de stat cumulau, la jumatatea anului, datorii de 7,72 miliarde de lei.

In total, 159.609 contribuabili mari, mici si mijlocii figurau cu re stante, potrivit datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Romania nu mai stie sa numere

Romania nu mai stie sa numereZiarul Financiar noteaza ca recensamantul s-a incheiat, dar controversele abia incep sa apara.

Prost organizat, el nu reprezinta decat suma confuziilor introduse in societate de institutiile statului.

Lipsa de competenta a clasei politice, care insista sa-si numeasca oameni in posturi-cheie din administratie, in mod normal rezervate tehnicienilor, a fost ilustrata anul acesta nu numai prin balbaielile de la referendum.

Valoarea candidatilor la Balonul de Aur: 1 mld. euro

Valoarea candidatilor la Balonul de Aur: 1 mld. euroFIFA a dezvaluit astazi lista celor 23 de candidati la Balonul de Aur. Cluburile cel mai bine reprezentate sunt FC Barcelona, cu 8 jucatori, si Real Madrid, cu 5.

Potrivit fin.ro, marea majoritate a observatorilor, a presei de specialitate si a consultantilor sunt unanimi in a sustine ca Balonul de Aur va reveni argentinianului Lionel Messi, de la FC Barcelona.

Cat mai valoreaza casa ta

Cat mai valoreaza casa taPretul mediu al apartamentelor de pe piata rezidentiala locala a inregistrat, in luna octombrie, cea mai mare scadere lunara din ultimul an, circa 2,4%, potrivit unei analize realizate de portalul imobiliare.ro , iar trendul s-ar putea mentine pe termen scurt din pricina inaspririi conditiilor de creditare, bancile fiind nevoite sa solicite, incepand cu 1 noiembrie, un avans de minimum 25% la creditele imobiliare in euro.

Astfel, pretul mediu cerut pentru un metru patrat util a ajuns, la nivel national, la sfarsitul lunii precedente, la 1.023 de euro, cu 4,4% mai putin decat valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, scrie gandul.info.

De ce a lasat BNR garda jos?

De ce a lasat BNR garda jos?Banca Nationala a Romaniei a aprobat vineri Regulamentul privind creditele destinate persoanelor fizice, insa schimbarile nu sunt atat de drastice pe cat se credea initial. Astfel, restrictiile vor viza in special creditul de consum in valuta, nu si imprumuturile ipotecare in moneda straina. De ce a lasat banca centrala garda jos?

"Atata timp cat dobanzile la lei nu sunt comparabile cu cele in euro, nu putem vorbi de o schimbare atat de brusca fara consecinte negative per ansamblu", a declarat pentru DailyBusiness.ro Gabriel Cretu, directorul de retea si vanzari al OTP Bank Romania.