FMI ii vrea afara din sistem pe "baietii destepti"

FMI ii vrea afara din sistem pe "baietii destepti"Guvernul trebuie sa grabeasca privatizarile pentru a schimba sistemul in care „baietii destepti“ se bucura de profituri nemeritate, a spus seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, informeaza Adevarul.

Trebuie sa scapam definitiv de un sistem in care „baietii destepti" din sectorul public si sectorul privat se bucura de profituri nemeritate, in timp ce publicul larg plateste aceste activitati ineficiente, a declarat seful misiunii FMI la Bucuresti, Jeffrey Franks.

Bugetul 2012 la raport

Bugetul 2012 la raportReducerea numarului de bugetari, asumarea cu nume si prenume a ceea ce au semnat de catre toti cei care participa la elaborarea si la executia bugetului si analiza fezabilitatii investitiilor incepute si viitoare - acestea sunt principalele sfaturi pe care le dau oamenii de afaceri si directorii de multinationale guvernantilor care lucreaza la bugetul pentru anul 2012, scrie Ziarul Financiar.

Unde e bine sa traiesti in UE

Unde e bine sa traiesti in UEStatele europene ocupa, de regula, pozitii superioare in clasamentul Natiunilor Unite al Human Development Index, iar unul dintre motive il constituie speranta ridicata de viata a locuitorilor. La nivel global, Japonia si Hong Kong se pot lauda cu rezultate mai bune in aceasta privinta. In ceea ce priveste Romania, tara noastra se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana, cu o speranta de viata de 75 de ani la femei si 68,5 de ani la barbati, scrie Financiarul.

Solutii de incalzire cu electricitate

Solutii de incalzire cu electricitatePe masura ce se apropie iarna, iar pretul gazelor este mereu pe lista scumpirilor, tot mai multi romani se gandesc cum sa se bazeze doar pe curentul electric, atunci cand vine vorba de incalzirea casei. Una dintre primele alegeri ale romanilor in acest domeniu o reprezinta caloriferele electrice, scrie Evenimentul zilei.

Pretul apartamentelor vechi a intrat in linie dreapta

Pretul apartamentelor vechi a intrat in linie dreaptaProprietarii apartamentelor din Bucuresti si-au mentinut pretentiile la cote relativ constante, variatia medie a preturilor, fata de inceputul anului, fiind de maxim 3%. In aceste conditii se poate vorbi de o stabilitate a preturilor, mai ales daca ne uitam la perioada similara a anului 2010. In primele zece luni din 2010, preturile au scazut chiar si cu 12% la apartamentele de 2 camere, scrie Capital.ro.

Cum vede Isarescu evolutia preturilor in 2012

Cum vede Isarescu evolutia preturilor in 2012Dupa ce 2011 a fost anul incertitudinilor, cu cresteri de preturi si scaderi abrupte, Banca Nationala ne promite un 2012 ceva mai linistit, guvernatorul Mugur Isarescu afirmand ca avem toate sansele sa tinem in fraie cresterea preturilor. Cu toate acestea, BNR sufla si-n iaurt, remarcand riscurile in crestere, inclusiv influenta perioadei electorale, noteaza Dailybusiness.ro.

Coruptia, cea mai mare afacere din Romania

Coruptia, cea mai mare afacere din RomaniaCoruptia este de fapt cea mai mare afacere din Romania si este in plina dezvoltare. Ultimele rapoarte arata ca, pe fondul problemelor create de criza, fenomenul coruptiei a inregistrat o intensificare in majoritatea tarilor est‑europene, pentru prima data de la caderea comunismului. Singurele tari din Uniunea Europeana unde coruptia este mai mare decat la noi sunt Bulgaria si Grecia, cea din urma aflata la un pas de colaps ca natiune suverana, informeaza Money.ro.