Ziarul Financiar: Care este adevarul despre investitiile statului

Ziarul Financiar: Care este adevarul despre investitiile statului"Investitiile publice reale din semestrul I au reprezentat numai 1,6% din PIB, in timp ce guvernul se lauda cu 6,4%", scrie Ziarul Financiar.

Potrivit publicatiei, "mult-asteptatele investitii noi finantate si receptionate de stat in prima jumatate a acestui an, care ar fi trebuit sa impulsioneze economia s-au pabusit in realitate cu aproape 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut dupa standardele europene de evidenta bugetara (ESA 95), avertizeaza Consiliul Fiscal".

Capital: Ucraina se pregateste de faliment

Capital: Ucraina se pregateste de faliment"Falimentul Ucrainei e inevitabil – acest mesaj apare din ce in ce mai des in spatiul public ucrainean atat din partea unor personalitati din lumea politica, cat si din cea economica. Principala cauza a posibilului default este incapacitatea tarii de a-si mai plati datoriile", potrivit Capital.

Publicatia noteaza ca "nici solutia de a se imprumuta pentru a returna creditele externe contractate anterior nu se poate aplica, in prezent, Ucrainei. Asta din cauza ca relatiile guvernului de la Kiev se afla in impas cu principalii creditori ai tarii, FMI si Rusia.

Adevarul: Cum sa faci profi mai mare in Romania decat in Germania

Adevarul: Cum sa faci profi mai mare in Romania decat in GermaniaCompaniile energetice europene cer majorarea preturilor reglementate la energie si gaze, desi isi recupereaza mai repede investitiile in Romania decat in alte tari, dand vina pe riscul de tara, anunta Adevarul.

"Romania este una dintre cele mai interesante piete de energie din regiune, datorita pozitiei strategice si a resurselor variate de care dispune, a declarat ieri Frank Hajdinjak, presedintele Asociatiei Companiilor de Utilitati din Energie (ACUE) si directorul general al E.ON Romania. El a aratat ca necesarul de investitii este mare, iar pentru atragerea acestor bani piata trebuie liberalizata, iar preturile finale, majorate", potrivit ziarului.

Money.ro: Ce se intampla cu pretul caselor anul viitor

Money.ro: Ce se intampla cu pretul caselor anul viitorDesi preturile locuintelor vechi din Capitala au urmat anul acesta un trend descendent. Oamenii din piata imobiliara cred ca la locuintele vechi pretul va mai scadea si anul viitor. Pe de alta parte vor aparea proiecte noi cu locuinte mai mici, informeaza Money.ro.

"Anul trecut, Valentin Ilie, CEO Coldwell Banker, spunea ca 2011 nu este anul revenirii pietei locuintelor si ca o deblocare o vom vedea de-abia in 2012, insa revenirea nu se va face brusc, ci treptat. Jumatate din <<profetie>> s-a adeverit: preturile locuintelor vechi, in special, au urmat un trend descendent. Ramane de vazut ce schimbari va aduce anul 2012", potrivit publicatiei electronice.

Bursa: Delapidare de 83 milioane de euro prin intermediul Bursei de Valori

Bursa: Delapidare de 83 milioane de euro prin intermediul Bursei de Valori"Liviu Luca, alaturi de alti patru administratori ai Petromservice, sunt acuzati de procurori de delapidarea companiei prin intermediul unei Burse de Valori, in acest caz, Sorin Ovidiu Vintu fiind acuzat de complicitate", scrie Bursa.

In 2008 - 2009, Petromservice a cumparat actiuni emise de 7 societati pentru care a platit preturi de aproape zece ori mai mari decat valoarea la care acestea erau tranzactionate in aceeasi perioada la Bursa de Valori (n.r. probabil Bursa de Valori a Moldovei), potrivit procurorilor, noteaza publicatia.