Gandul: Harta celor mai importante companii IT din Romania

Gandul: Harta celor mai importante companii IT din RomaniaGandul a realizat harta celor mai importante companii IT din Romania si a locurilor fierbinti pentru investitii.

Piata IT din Romania a scazut in 2010 cu circa 2,6%, la 831 de milioane de euro, potrivit estimarilor companiei de consultanta PRM Research, insa analistii sunt de parere ca perspectivele sunt favorabile. Astfel, PRM estimeaza o crestere de 5,5% pentru anul in curs.

Din soldul total al investitiilor straine in Romania (52,5 miliarde de euro), circa 5,2% (peste trei miliarde de euro) au fost atrase, din '90 pana azi, de sectorul IT&C, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Money.ro: Petrom, Rompetrol, LukOil risca o mega-amenda de 280 milioane de euro

Money.ro: Petrom, Rompetrol, LukOil risca o mega-amenda de 280 milioane de euroBenzinarii romani au decis, la unison, scoaterea unui sortiment de benzina de pe piata. Vorbeau intre ei pe internet, iar Consiliul Concurentei le-a gasit mail-urile. Amenda probabila este de 4-5% din cifra lor de afaceri cumulata.

Benzinarii romani au realizat, in 2009, o intelegere de tip cartel prin care au decis in comun scoaterea de pe piata a sortimentului de benzina Eco Premium si risca o amenda de pana la 5% din cifra de afaceri realizata pe anul 2010 de la Consiliul Concurentei, au declarat, pentru MONEY.RO, surse oficiale din piata.

Capital: Un oficial vorbeste despre un "razboi in Europa"

Capital: Un oficial vorbeste despre un "razboi in Europa"Banca Centrala Europeana (BCE) trebuie sa intervina 'masiv' pentru a cumpara obligatiuni ale statelor din zona euro care se confrunta cu probleme, altfel Europa se va confrunta cu o catastrofa care ar putea duce la un dezastru economic de proportii, a declarat luni ministrul polonez de Finante, Jacek Rostowski, intr-un interviu acordat publicatiei germane 'Frankfurter Allgemeine Zeitung', transmite AFP, citata de Capital.

Jacek Rostowski, a carui tara detine presedintia semestriala a UE, a avertizat: 'Avem o alegere hidoasa .. ori o interventie masiva de la BCE, ori o catastrofa'.

Daca zona euro se prabuseste, 'vom pierde o mare parte din productia noastra economica. Exista pericolul unui dezastru economic major - cum ar fi Marea Depresiune din 1930 - care ar putea duce la razboi in Europa', a explicat oficialul polonez.

Evenimentul Zilei: Cele 30 de vesti bune din economia romaneasca

Evenimentul Zilei: Cele 30 de vesti bune din economia romaneascaRomania priveste mai calm furtuna care se anunta in Europa, pentru ca si-a facut temele din timp, scrie Evenimentul Zilei.

"Multi investitori isi dau seama ca sunt tari in Europa Centrala si de Est, printre care si Romania, care au depasit cele mai grele momente si care ofera un cadru economic interesant", a declarat pentru "Evenimentul zilei" analistul economic Aurelian Dochia. Macrostabilitatea castigata de tara noastra in ultima perioada ne diferentiaza de alte tari pentru care greul abia acum incepe, precum Italia, Spania sau Ungaria, considera acesta.