Bertone Nuccio

Bertone NuccioCompania italiana Bertone expune la Salonul Auto de la Geneva conceptul Nuccio, pentru a sarbatori cei 100 de ani de existenta.

Conceptul are un motor V8 de 4,3 litri 480 de cai putere, dispus central. Nuccio are 4,8 metri lungime, 1,95 metri latime si 1,22 metri inaltime.

Pentru o forma cat mai aerodinamica si un design cat mai futurist plafonul portocaliu se continua pana la portbagaj, lipsa lunetei fiind compensata de o camera video, a carei imagine este redata pe un ecran de 26 de inch.

Magna Steyr Mila Coupic

Magna Steyr Mila CoupicMagna Steyr va dezvalui la Salonul Auto de la Geneva conceptul Mila Coupic, care va deschide un nou segment in industrie.

Conceptul este un SUV coupe cu doua usi si plafon culisant din bucati de sticla, ce pot fi deschise independent. Modelul poate fi transformat si in pick-up prin rabatarea banchetei spate, la apasarea unui buton.

Pininfarina Cambiano

Pininfarina CambianoPininfarina prezinta la Geneva conceptul Cambiano, un vehicul electric de 320 Cai Putere, care are cate un motor de 80 de Cai Putere pentru fiecare roata.

Designul lui Cambiano ne arata doua masini intr-o singura caroserie, vazut din partea dreapta conceptul arata ca un sedan, iar din stanga precum un coupe.

Conceptul Cambiano accelereaza pana la 100 km/h in 4,2 secunde si atinge o viteza de 300 km/h.

In interior, se remarca lemnul de pe podea care se ridica in spatele scaunului pasagerului din spate.

Bentley SUV Concept

Bentley SUV ConceptConstructorul de masini de lux Bentley este pregatit sa prezinte noul SUV Concept la Salonul Auto de la Geneva.

SUV-ul va putea fi foarte personalizat, avand o gama mare de materiale pentru interior. In prezent, SUV-ul nu a primit aprobare pentru productie insa este doar o chestiune de timp.

Modelul va veni pe platforma lui Audi Q7 si va dispune de motorizarile W12 600 CP si V8 care debuteaza pe Bentley Continental GT. Pretul ar putea fi de 240.000 de dolari.


Porsche Macan

Porsche MacanConstructorul german de masini premium Porsche vine la Geneva cu un concept de SUV mai mic decat Cayenne, pe care l-a numit Macan, denumire ce isi are originile in limba indoneziana si inseamna tigru.

Cea de-a cincea linie de modele, noul Macan, se afla in centrul strategiei pentru 2018, prin care fabricantul de masini sport doreste sa isi largeasca gama de modele.

Noul SUV va incepe sa iasa de pe linia de productie din Leipzig incepand cu 2013, fabrica urmand sa fie marita. Noul complex va avea propria linie de asamblare si vopsitorie.

Hyundai i-oniq

Hyundai i-oniqHyundai aduce la Geneva conceptul i-oniq, un hatchback electric sportiv, care doreste sa transmita cea mai recenta viziune a designerilor marcii.

Conceputul i-oniq beneficiaza de un motor pe benzina de 1.0 litri, in trei cilindi, cuplat printr-un generator cu un motor electric litiu-ion ce dezvolta 109 CP. In modul de functionare exclusiv electric, autonomia automobilului este de 120 kilometri, iar asistat de motorul pe benzina, aceasta poate ajunge la peste 700 kilometri, avand emisii de 45 g/km.

Cu o lungime de 4,4 metri, habitaclul i-oniq ofera spatiu pentru patru ocupanti. Finisajele sculptate sunt inspirate din instrumente muzicale, pentru a crea un contrast pozitiv cu spatiul sportiv rezervat conducatorului auto.

Mazda Takeri

Mazda TakeriMazda va expune la Salonul Auto de la Geneva in premiera in Europa conceptul Takeri, un sedan de clasa medie ce incorporeaza tehnologia unica Mazda i-ELOOP de franare regenerativa.

Takeri integreaza motorizarea diesel Skyactiv-D echipata cu sistemul i-stop si cutia automata cu sase rapoarte Skyactiv-Drive.

Takeri este primul model echipat cu i-Eloop (Intelligent Energy Loop), primul sistem de franare regenerativa al constructorului care foloseste o solutie unica pentru a converti energia cinetica in electricitate in timpul franarii si o stocheaza intr-un capacitor electric cu doua straturi. Puterea este apoi utilizata pentru a alimenta componente electrice, reducand astfel solicitarea motorului si scazand consumul de combustibil cu pana la 10%.

Chevrolet Code 130R

Chevrolet Code 130RChevrolet aduce la Geneva prototipurile Code 130R si Tru 140S, modele concepute pentru tineri, ce reflecta designul autovehiculele viitoare.

Modelul Code 130R cu motor supraalimentat este un coupe cu patru locuri si tractiune pe puntea spate cu un profil drept, iar modelul Tru 140S cu tractiune pe puntea fata este un coupe sport cu patru locuri, exotic si accesibil din punct de vedere financiar.

La interiorul acestor prototipuri, conectivitatea le permite soferilor sa-si personalizeze autovehiculele, acesta fiind un aspect crucial pentru generatiile de tineri, prezente si viitoare.

Range Rover Evoque Convertible

Range Rover Evoque ConvertibleBritanicii de la Range Rover prezinta la Geneva conceptul SUV-ului Evoque Convertible, pentru care in prezent nu sunt planuri de productie.

Compania numeste conceptul cabrio “un studiu de design si inginerie, care va evalua potentialul de intrare pe un nou segment de piata”.

Trasaturile decapotabilei sunt acoperis complet retractabil, vopsea metalizata gri, jante de 21 de inch si tapiterie din piele. Conceptul a fost dezvoltat de catre directorul de design al Land Rover, Gerry McGovern.

Nissan Invitation

Nissan InvitationProducatorul japonez Nissan prezinta la Salonul Auto de la Geneva patru concepte, unul este tinut secret, celelalte trei sunt Invitation (foto), Juke Nismo si e-NV200.

Conceptul Invitation, prezentat in premiera mondiala, va inspira un nou model de serie ce va fi lansat in Europa in 2013.

Autovehiculul este echipat cu sistemul Around View Monitor (AVM), care ofera functia de vedere panoramica „bird’s eye” pentru facilitarea parcarii si sistemul Nissan Safety Shield Technologies ce utilizeaza camere de luat vederi si senzori de proximitate pentru a avertiza soferul cu privire la potentialele pericole.