Dealer Ford: 69 lei

Dealer Ford: 69 lei

Ford furnizeaza servicii de testare a autovehiculelor second-hand in momentul vanzarii-cumpararii, iar acestea se aplica pentru masinile marcii in intreaga retea de dealeri si reprezentante, iar pentru alte marci punctual in special la dealerii care desfasoara si activitatea de vanzari vehicule rulate.

Serviciile de testare includ mecanica si electrica, electronica, istoric reparatii in garantie, campanii service active si eventuale actiuni de recall. Costul este de 69 de lei cu TVA inclus si este standard in toata reteaua Ford.

Dealer Chevrolet: 50 280 lei

Toti distribuitorii Chevrolet ofera servicii de testare pentru majoritatea marcilor auto de volum.

Costurile variaza intre 50 de lei si 280 lei (TVA inclus) in functie de tipul de analiza si de zona georgrafica. Majoritatea dealerilor Chevrolet nu percep taxa in cazul in care se face buy-back sau in cazul in care masina se repara in centrul de service propriu.

Dealer BMW: 50 - 400 lei

Dealer BMW: 50 - 400 lei

Reprezentanta BMW prin reteaua de service-uri autorizate BMW, ofera doua tipuri de verificari:

- Verificare 360 de grade (72 puncte de verificare) – pret aproximativ 450 de lei (TVA inclus); pretul variaza de la dealer la dealer (in functie de regiune variaza ora de manopera)

- Verificare in 12 puncte – cost aproximativ 220 lei (TVA inclus); pretul variaza de la dealer la dealer (in functie de regiune variaza ora de manopera).

Reprezentantii BMW Romania sustin ca nu exista o verificare care sa garanteze 100% starea tehnica a automobilului. Pot fi defecte ascunse care nu se pot depista decat daca automobilul este demontat integral, aspect imposibil de luat in considerare.

Cea mai mare retea de dealeri a marcii germane, Automobile Bavaria, furnizeaza servicii de verificare a autovehiculelor second-hand. Costurile pot varia intre 50 de lei si 400 de lei in functie de complexitatea serviciilor de verificare.

Serviciile de testare a automobilelor second-hand se aplica pentru orice marca si pentru anumite marci acestea sunt asigurate prin parteneriate cu alti dealeri autorizati din afara retelei pentru testele electorince.

Serviciile de testare asigurate de catre Automobile Bavaria Group cuprind, in mod obisnuit, testari pentru mecanica, electrica, grosimea stratului de vopsea, testare amortizoare, testare frane si test-drive.

Dealer Toyota: 300 lei

Dealer Toyota: 300 lei

Serviciile de verificare Toyota Romania se adreseaza in principal marcilor Toyota si Lexus si, in conditii speciale si alor marci aflate in parcul de automobile rulate al unui anumit dealer.

Costurile de verificare pentru clientii Toyota care intentioneaza un buy-back sunt gratuite.

Pentru clientii care doresc o constatare in scopul vanzarii pe cont propriu contravaloarea evaluarii este de maximum 300 lei cu TVA.

Porsche Romania

Porsche Romania

Dealerii Porche Romania ofera servicii de verificare, care vizeaza testarea completa a autovehiculelor (diagnoza defecte pe tester, frane, nivel lichide, lumini, suspensie, stare autoturism etc).

Dealer Opel

Dealer Opel

Reprezentantele Opel din Romania ofera servicii de evaluare a automobilelor marcii, la solicitarea clientilor, indiferent daca acestea au fost achizitionate din retea sau din afara ei.

Dealerii ofera servicii pentru marca Opel, iar o parte dintre ei pot gestiona astfel de operatiuni si pentru modelele altor branduri.

In ceea ce priveste costurile, acestea pot varia, deoarece fiecare dealership este o entitate de business independenta. Pentru clientii cu modele de masini mai vechi de 2 - 4 ani Opel ofera pachete de servicii aftersales cu pret recomandat.