Loc 10: Royal Gorge Bridge

Loc 10: Royal Gorge Bridge

Podul Royal Gorge traverseaza raul Arkansas din Colorado, la 300 de metri inaltime. Podul a detinut intre 1929 si 2001 titlul de cel mai inalt pod din lume. Lungime: 385 metri, latime 5,5 metri.

Loc 9: Millau Viaduct

Loc 9: Millau Viaduct

Millau este un pod care se intinde pe valea raului Tarn din sudul Frantei, fiind o parte din autostrada care leaga Paris de Montpellier. Costul constructiei se ridica la aproximativ 400 de milioane de euro. Lungime: 350 de metri.

Loc 8: Bosphorus Bridge

Loc 8: Bosphorus Bridge

Podul Bosfor este unul dintre cele doua poduri din stramtoare care leaga Istanbul de Europa. Cand a fost construit se plasa pe locul patru, fiind cel mai lung pod suspendat din lume, acum este al 21-lea. Lungime 1.500 metri.

Loc 7: Trift Bridge

Loc 7: Trift Bridge

Podul Trift este cel mai lung pod suspendat pentru pietoni din Alpi si face legatura cu lacul Triftsee din Elvetia. Lungime: 170 metri, inaltime: 100 metri

Loc 6: U Bein Bridge

Loc 6: U Bein Bridge

Podul U Bein, care se intinde de-a lungul lacului Taugthaman, in Amarapura, Myanmar, este cel mai lung pod din lemn din lume. Constructia are 1.200 de metri lungime.

Loc 5: Capilano Suspension Bridge

Loc 5: Capilano Suspension Bridge

Podul Capilano din Vancouver traverseaza raul cu acelasi nume. Anual aici vin peste 800.000 de vizitatori pe an. Podul a fost construit initial in 1889 din franghii de canepa si plante de cedru. In 1903, a fost inlocuit cu un pod de cablu de sarma, iar in 1956 a fost complet reconstruit. Lungime: 140 de metri.

Loc 4: Carrick-a-Rede Rope Bridge

Loc 4: Carrick-a-Rede Rope Bridge

Podul Carrick-a-Rede este un pod cu franghie celebru in apropiere de Ballintoy, Irlanda de Nord, care leaga insula Carrickarede de continent. Desi nimeni nu a cazut de pe acest pod unii vizitatori se feresc sa il treaca si ajung pe insula cu barca. Lungime: 20 metri

Loc 3: Sidu River Bridge

Loc 3: Sidu River Bridge

Podul Sidu River traverseaza muntii din bazinul Sichuan si acopera valea adanca a raului Sidu. Podul a fost construit in apropierea orasului Yeasanguan, Hubei, China. Cu o lungime de 1,2 km, podul suspendat este la 500 de metri de partea de jos a defileului.

Loc 2: Puente de Ojuela

Loc 2: Puente de Ojuela

Podul suspendat, Puente de Ojuela, a supravietuit in orasul fantoma Ojuela, dupa ce resursele de minereu s-au epuizat la inceputul secolului 20. Podul original a fost proiectat de fratii Roebling care au proiectat si podul Brooklyn. Lungime: 300 de metri

Loc 1: Langkawi Sky Bridge

Loc 1: Langkawi Sky Bridge

Podul pietonal Langkawi Sky din Malaezia are 410 metri, este suspendat prin cabluri si a fost construit curbat. Deschis pentru turisti in 2005, podul ofera o vedere a insulelor Langkawi si Marea Andaman. Inaltime: 600 de metri deasupra nivelului marii; Latime: mai putin de sase metri latime.