1 / 4

Bogdan Apahidean, director general LeasePlan Romania

Evolutie primele 6 luni


Prima jumatate a anului a fost una foarte buna pentru LeasePlan Romania. Ne-am pastrat si consolidat pozitia de lider al pietei de leasing operational. La finalul lunii iunie am inregistrat o cifra de afaceri de peste 20 de milioane de euro si o cota de piata de aproximativ 21%. Avem in administrare un numar total de peste 9.700 de autovehicule, dintre care aproximatix 1.000 sunt masini pentru contracte noi, achizitionate in prima jumatate a lui 2014. Fata de finalul anului trecut, numarul de clienti a crescut cu 10-15%, ajungand la 225 in iunie 2014.


Tendintele acestui an sunt imbucuratoare pentru piata de leasing operational pentru ca am vazut o deschidere din ce in ce mai mare pentru acest tip de servicii. Consideram ca antreprenorii din Romania au devenit constienti de avantajele leasingului operational si au inceput sa foloseasca produsele si serviciile noastre in scopul eficientizarii costurilor de utilizare, dar si al reducerii efortului administrativ cu operarea flotei auto. Vorbind acum despre tendintele aplicate, concrete, cu privire la cererile efective ale clientilor, am observat ca cei mai multi sunt interesati de masini cu motoare mici, care consuma mai putin. Este o tendinta normala, la care ne asteptam, tinand cont de cresterile de pret ale carburantilor.


Estimari LeasePlan Romania


Suntem increzatori intr-o tendinta pozitiva, tinand cont de semnalele pe care le primim din piata, atat dinpunct de vedere al cresterii economice, cat si al cresterii sectorului auto. Daca dinamica ascendenta se pastreaza, ne vom atinge obiectivul pentru 2014, acela de a avea in administrare o flota de 10.000 de masini. Pentru ca perspectivele sunt bune, ne asteptam sa dublam cifra de afaceri inregistrata in primele 6 luni ale anului. Astfel, la finalul lui 2014, preconizam o cifra de afaceri de 40-45 de milioane de euro.


Ce masini cauta clientii

  • Clasa: mica si compacta
  • Caroserie: hatchback (clasa mica) si sedan (clasa compacta)
  • Culoare: alb sau albastru (in general, culori standard, nemetalizate)
  • Motor: intre 1.4 – 1.6 L si 70-110 CP
  • Carburant: diesel
  • Roti:intre 185/65/R15 – 205/55/R16
  • Echipare: A/C, geamuri electrice fata, oglinzi reglabile electric, radio/CD/mp3, ABS, minimum 4 airbag-uri

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri