Dacia a prezentat modelul Logan Pick-up

Dacia a prezentat modelul Logan Pick-upAutomobile Dacia a prezentat la Salonul Auto International Bucuresti (SIAB), in premiera internationala, modelul Logan Pick-up, disponibil din primavara anului viitor in Romania.

Producatorul nu a oferit inca estimari privind cifra de vanzari, asteptand mai intai reactia pietei, a declarat la Salonul Auto Bucuresti directorul general Dacia.

"De fiecare data cand am dat prognoze ne-am inselat deoarece am vandut mai mult decat ne propusesem, astfel ca am ales sa nu mai dam cifre", a spus directorul general Dacia, Francois Fourmont.

Logan Pick-up va fi lansat in primavara in Romania si in alte trei tari: Bulgaria, Turcia si Algeria.

Dacia Logan Pick-Up dispune de o bena a carei lungime de incarcare este de 1,80 m si a carei sarcina utila este de 800 kg. In plus, cabina beneficiaza de un spatiu de depozitare cu volumul de 300 de litri, situat in spatele scaunelor.

Volvo lanseaza doua noi modele

Volvo lanseaza doua noi modeleVolvo ar putea vinde in Romania, in 2009, de doua ori mai multe masini decat si-a propus anul acesta, pe fondul lansarii a doua noi modele si a cresterii pietei vehiculelor de import , a declarat, citat de NewsIn, presedintele Volvo pentru Europa Centrala si de Est, Bernhard Bauer.

"Anul acesta in mod cert vom comercializa 750 de unitati, ceea ce reprezinta o crestere de circa 60% fata de anul trecut. Pentru la anul avem o tinta de 1.000 de unitati si ne asteptam ca rata de crestere sa se mentina si in anii urmatori. Aceasta se va intampla pe fondul lansarii a doua noi modele, XC70 – la Salonul International Auto de la Bucuresti (SIAB) – si XC60, pe care il vom prezenta de asemenea in cadrul salonului, la nivel de concept”, a explicat presedintele Volvo pentru Europa Centrala si de Est, Bernhard Bauer.
El a precizat ca modelul XC60, fabricat pe platforma Land Rover Freelander, va intra in productie in ultima parte a anului viitor – in fabrica de la Ghent, Belgia –, urmand in proportie de peste 85% trasaturile conceptului. „Pe piata romaneasca ar putea intra spre sfarsitul anului 2008 sau in prima parte a anului 2009”, a spus Bauer.

Legat de vanzarile in Europa, Bauer a declarat ca se inregistreaza o crestere de circa 26%, in medie, in statele in care Volvo comercializeaza masini, pana la 45.000 de vehicule in 2007. „In Polonia vom ajunge anul acesta la circa 4.000 de unitati comercializate, ceea ce inseamna mai mult decat in Austria. In Ungaria speram sa vindem aproximativ 1.400 de unitati pana la sfarsitul lui 2007, iar in Bulgaria cam 400 de automobile. Dintre toate aceste state cea mai mare crestere am avut-o in Romania”, a declarat oficialul Volvo.

El a mai spus ca segmentul premium este in crestere in Romania, ca urmare a cresterii nivelului de trai al populatiei si a economiei in ansamblul ei.

Harley-Davidson vrea 1.000 de motociclete in cinci ani

Harley-Davidson vrea 1.000 de motociclete in cinci aniMarca americana de motociclete, Harley-Davidson, intrata pe piata romaneasca la sfarsitul lunii trecute, are un plan de vanzari de 1.000 de motociclete, in total, pentru urmatorii cinci ani, a declarat managerul companiei pentru Europa Centrala si de Est, David Hackshall.

"De la intrarea pe piata romaneasca, de acum cateva saptamani, am avut deja solicitari pentru anumite modele. Este prea devreme sa vorbim de cifre de vanzari pentru anul acesta sau pentru anul viitor, dar putem anunta pentrru urmatorii cinci ani o tina totala de 1.000 de unitati", a spus managerul companiei pentru Europa Centrala si de Est, David Hackshall.

Directorul a precizat ca pana la sfarsitul acestui an va fi deschis primul showroom al Harley-Davidson aflat in Bucuresti, iar pentru 2008 este in plan deschiderea unui nou showroom.

Harley-Davidson Bucuresti comercializeaza in Romania gama completa de motociclete a companiei, iar preturile variaza intre 6.650 euro si 23.400 euro, fara taxe.

Harley-Davidson Motor Company a fost infiintaa in 1903 si produce motociclete premium de capacitate mare dar si o linie completa de accesorii pentru motociclete si haine.

Mazda2 si Mazda6, modelele noi de anul acesta la SIAB

Mazda2 si Mazda6, modelele noi de anul acesta la SIABProducatorul japonez de automobile Mazda ar putea comercializa 1.600 de masini anul viitor pe piata romaneasca, in crestere cu 60% fata de tinta pentru anul acesta , care oscileaza in jurul valorii de 1.000 de masini, a declarat, citat de NewsIn, directorul Mazda Romania, Cristian Florin Rigu.

"Avem o tinta de 1.600 de unitati pentru anul viitor, ceea ce inseamna o crestere de aproximativ 60% fata de tinta de 1.000 de masini pe care credem ca o vom atinge la sfarsitul acestui an", a spus Rigu.

Potrivit acestuia, vanzarile Mazda in Romania vor creste pe fondul lansarii noilor modele, prezentate oficial joi la Salonul International Auto de la Bucuresti (SIAB). In cadrul acestui eveniment, producatorul japonez a lansat oficial in Romania modelele Mazda2, Mazda6.

Directorul Mazda Romania a declarat ca masinile producatorului japonez vor fi comercializate printr-o retea de dealeri care va numara 16 showroom-uri in primavara anului viitor, carora li se vor adauga alte patru centre pana la sfarsitul anului 2008. Media investitiei necesare pentru un showroom este de circa 500.000 de euro, potrivit lui Cristian Florin Rigu.

Oficialul a precizat ca se asteapta ca cele mai bine vandute modele ale Mazda sa fie modelul Mazda2, urmat de Mazda6 si de CX-7.

Toyota mizeaza pe Lexus

Toyota mizeaza pe LexusToyota Romania estimeaza ca anul viitor va vinde 300 de masini ale marcii premium Lexus, valoare dubla celei prognozate pentru anul in curs, pe fondul cresterii popularitatii masinilor hibride in tara, au spus la Salonul International Auto Bucuresti (SIAB), reprezentantii companiei.

Compania preconizeaza anul acesta vanzari de 150 de unitati Lexus dupa ce in primele sapte luni a vandut mai mult decat dublu comparativ cu perioada similara din 2006.

Reprezentantii Toyota Romania spun ca vanzarile Lexus vor creste de patru ori anul acesta fata de anul 2006, pe fondul deschiderii anul trecut a primului centru specializat de vanzari Lexus, dar si a cresterii popularitatii modelelor hibride.

Aceste masini care pe langa clasicul motor pe benzina au si motoare electrice sunt avantajoase datorita consumului mai redus de combustibil (6-12 l/100km), dar si datorita nivelului mai redus de zgomot, sustin reprezentantii Lexus, care au spus ca 30% din masinile pe care le vand in Romania sunt hibride.

Preturile masinilor Lexus incep de la 50.000 de euro, iar pentru variantele de top ale hibridelor depasesc 90.000 de euro.

Gama Lexus in Romania cuprinde cinci modele: LS600h, GS450h, SC430, IS250 si RX400h. In ianuarie 2008 va fi lansat si primul model diesel al Lexus.

Renault a adus Laguna

Renault a adus LagunaRenault vrea sa comercializeze pe piata romaneasca peste 30.000 de unitati, anul acesta, in crestere cu peste 25% fata de anul trecut, a declarat directorul comercial al Renault, Jacques Daniel la SIAB.

"Pana acum am vandut peste 24.000 de masini Renault, iar pentru tot anul 2007 vom ajunge sa depasim pragul de 30.000 de unitati", a spus directorul comercial al Renault, Jacques Daniel.

De asemenea, directorul comercial al Renault a anuntat deschiderea a cel putin cinci noi showroom-uri. "Am putea deschide chiar mai multe, dar asta depinde de dealeri, daca se vor ridica sau nu la standardele Renault", a adaugat Jacques Daniel.

Directorul a mai spus ca noua generatie a modelului Laguna, prezentata la SIAB, va fi comercializata in Romania incepand cu luna martie a anului viitor.

Anul trecut, Renault a vandut 23.500 de masini pe piata romaneasca, cea ce a reprezentat o scadere de 4% fata de anul 2005.

Citroen vrea sa vanda 7.000 de automobile anul viitor

Citroen vrea sa vanda 7.000 de automobile anul viitorCitroen, care si-a deschis propria reprezentanta in Romania in luna iulie, estimeaza ca va vinde circa 7.000 de masini anul viitor, in crestere cu 16% fata de cele 6.000 pe care spera sa le vanda in acest an, a declarat, citat de NewsIn, directorul Citroen Romania, Guillaume Croset.

"Vom incheia anul acesta cu vanzari de circa 6.000 de unitati, iar pentru anul viitor avem o tinta de 7.000 de masini", a declarat Croset, care a explicat ca vanzarile Citroen se vor mari pe fondul cresterii pietei in ansamblul ei, dar si datorita noilor modele lansate pe piata romaneasca.

"Piata auto romaneasca creste rapid si tendinta se va mentine si pentru anii care urmeaza. Noi vom creste o data cu ea", a explicat directorul general al Citroen Romania.

"Investitiile pentru 2008, in deschiderea a trei noi showroom-uri, se vor ridica la aproximativ trei milioane euro. In prezent avem 15 showroom-uri, inclusiv cele ale ATS, fostul importator oficial al marcii (care a devenit dealer dupa deschiderea reprezentantei Citroen in Romania - n.r.), iar pana la sfarsitul anului acesta vom mai deschide alte doua puncte de vanzari", a spus Guillaume Croset.

Compania Citroen Romania SRL, infiintata de producatorul francez de automobile Citroen la jumatatea lui aprilie, a devenit la 1 iulie importatorul marcii in Romania.